Kezdőlap » Nyaralás » A vulkánok földjén

A vulkánok földjén

Izland nem mindennapi úti cél, különleges hangulatú városai, természeti kincsei és bizarr ételei mégis izgalmassá teszik.
Bár a szigetország éghajlata nem túl barátságos, csodás természeti látványosságai feledtetik a zord időjárást.
A 140 vulkánból 26 ma is működik, a kialudt kráterek száma pedig eléri az ezret!A partokon az esőnek köszönhetően vastag gyeptakaró borítja a lankákat.A nagyobb települések is itt találhatóak, ezek fontos csomópontok.
Izland négy nemzeti parkkal büszkélkedhet és a világörökség részeként nyilvántartott Surtsey szigettel,ami napjainkban 335 növény- és állatfajnak ad otthont.
A sziget népszerű látnivalói közé tartozik az Arany-vízesés, valamint a tőle nyugatra fekvő Nagy-gejzír, amely a 16.század óta lövelli a magasba a forró vízoszlopot.Myvatn, a kék vizű tava miatt kedvelt a kiránduló- és üdülőhely, ahol a vulkáni és geotermikus formák mellett a gazdag madárvilágban is gyönyörködhetünk.Innen nem messze található a Jökulsárgljúfur Nemzeti Park, a kverkfjölli jégbarlangok, valamint a Hverfell kráter is.
Reykjavik a világ legészakibb fővárosa mindössze 200 éves.Főbb látványosságai a Parlament és a nemzeti múzeum épülete, de érdemes sétát tenni a híres Laugavegurinn utcáin is.A hideg ellen vonuljon vissza a termálfürdőbe, vagy üljön be egy étterembe, és kóstolja meg valamelyik helyi különlegességet.
Az északi ország minden bizonnyal legvarázslatosabb helye a világ legjobb gyógyfürdői között számon tartott Blue Lagoon.A lagúnában 2000 m mélyről feltörő és 40 óránként kicserélődő tengervizet a föld hője fűti fel 38 fokosra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hammametben: Sol Azur

Ez a csodálatos, “4 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 100 kilométerre helyezkedik el. A központ …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük