Kezdőlap » Egészséges életmód » A virágpor gyógyhatásai

A virágpor gyógyhatásai

Nagyon finom szemcsés, mikroszkópikus méretű porral, pollennel szaporodik minden virágos növény, mely biztosítja a hím genetikai állományt. A virág hímivarszerve a porzó, mely a porzószál legtetején elhelyezkedő négy hosszúkás zsák alkotta portokból áll, ahol a virágpor található. A portok megérése után kinyílik, majd pollenszemek milliói szállnak tova, hogy az ugyanabba a fajba tartozó virágok női ivarszerveit beporozzák. Természetesen a méhek is lehetnek szállítói a pollenszemeknek, azonban ők az emberi allergiás tüneteket kiváltók helyett pont az ellenkezőket gyűjtik össze.

Ezek a virágpor szemcsék segítenek az emberi szervezetben ellenállni az allergiás tüneteknek. A virágpor tökéletes táplálék, hiszen biológiai szempontból olyan csírasejtek is vannak benne, amelyek a szervezetünk számára értékesek, főleg egy állati eredetű étel mentes diéta során. Gyógyszernek semmiképpen nem nevezhető, azonban hatékony “szuperélelmiszer”. Köztudott, hogy a legtöbb betegség valamilyen tápanyag hiány következtében jön elő. Több mint 100 összetevője biztosítja a hiányzó tápanyagokat szervezetünk számára, ezzel segítve elő a gyógyulásunkat. Gyógyászati szempontból különösen hatásos, hiszen regeneráló hatással bír. Pozitív hatása az idegrendszerre aminosav tartalmának tudható be, ami kiegyensúlyozza a pszichés és szabályozza az idegműködést.

Penicillinhez hasonló természetes antibiotikumot és erjesztőanyagot tartalmaz, amely szabályozza a bélrendszert, ezáltal erősíti a belet és hatásossá teszi a bélfertőzésekkel szemben, melyek a bélflórában bekövetkezett változások miatt kelezkeznek. Használható a következő tünetek, betegségek ellen: allergia, anorexia, asztma és tüdőproblémák, csontritkulás, emésztés és bélproblémák, fáradtság, gyengeség, fogyatékosság és gyermek betegségek, függőségek és méregtelenítés, hormonproblémák, húgyutak és vesebajok esetén stb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges élelmiszerek a jó közérzetért

A csokoládé, és egyéb édességek közismerten hangulatjavító tulajdonsággal rendelkeznek, és bizonyos mértékben a depresszív panaszok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük