Kezdőlap » Növények » A virágos kert 3 lakója

A virágos kert 3 lakója

Boldog az akinek kertje van és sose öregszik meg. Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Ezeket elég gyakran halljuk ha a növények virágok szoba kerülnek.

Szeretném bemutatni nektek az én kertem 3 leggyakoribb lakóját.

Bőrlevél (Bergenica crassifolia)
Őshonos Délkelet-Szibériában 10-50cm is megnőhet. A virágzási ideje márciustól április végéig tart. Szépséges latin nevét az öt felfedező botanikusról kapta. Szibériában a levelét megpörkölik majd testápolót készítenek belőle mivel elégé zsíros . A gyökere nagy mértékben tartalmaz csersavat régen bőrcserzésére használták. Nem ritka hogy télen is nyílik(de csak ha enyhébb a tél)Könnyű szaporítani tőosztással szaporítható. Illata nagyon áttetsző kellemes édeskés kesernyés. Színe erős rózsaszín,de nem ritka a halvány rózsaszín szín. Sokan lebecsülik mert olyan kis semmit mondó virágnak nézik pedig elég strapabíró növény.

Bókoló Csillagvirág (Scilla sibirica)
Őshonos a Balkánokon de egyre gyakoribb Dél kelet Európában is. Sokan azt hiszik hogy a latin elnevezés arra enged következtetni hogy őshonos Szibériában. Elég kicsike növény mindössze 10-15 cm magasra nő meg. Virágzási ideje márciustól április végéig tart. A kert alján könnyen elszaporodik kék tengerré vagy kék égé átváltoztatva a kertet .Sajnos csak magról szaporítható. Nagy gondozást nem igényel. Illata áttetsző selymes igazi virág illat(nem nagyon lehet meghatározni milyen illatot érzünk)Ámulatba ejtő gyönyörű kék színével mindenkit levesz a lábáról.

Téltemető (Eranthis hiemalis)
Őshonos Dél kelet Európában sokan a tavasz virágának is nevezik .10-15 cm is megnőhet. A tél végén bújik elő. Sokszor a hóból hajtanak ki. Legjobban a humuszos talajt kedveli. Érdekessége hogy a a bimbó virágzása után az élő levelek is a felszínre kerülnek. Nálunk a Dunántúlon gyakran előfordul ha jó helyet talál hamar elszaporodik. Magról szaporítható. Az árnyákos helyeket kedveli. Színe a tojássárgától az élénk narancssárgáig terjed .Nem illatos virág.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit kell tudni az áfonyákról

Az eper után a világon a talán a második legkedveltebb gyümölcs a hangafélék családjába tartozó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük