Kezdőlap » Internet » A világháló karjaiban

A világháló karjaiban

Mindenki internetet használ, de vannak, akik az egész napjukat csak ezzel töltik. Meg lehet azt a határt húzni, amikor még nem mondják azt, hogy ettől függünk? Mennyi időt töltsünk a neten?

Otthon, akár egyedül is kapcsolatot teremthetünk sok emberrel, de ettől még magányosak vagyunk. A közösségi oldalakon felépülő kapcsolatok elszigetelhetnek minket a valós emberi kapcsolatoktól. A virtuális ismerőseinkkel nem szerezhetünk csak virtuális élményeket. Valódi találkozások és beszélgetések során kaphatunk igazi és maradandó élményeket

Az internetes világban kiadhatjuk magunkat másnak, lehetünk sztárok elképzelt tulajdonságaink világunkban, de ez lássuk be nem a valóság. Ez embereknek kézzel fogható ismerősökre és kapcsolatokra van szüksége!

Lehet, hogy azt gondoljuk, sok a barátunk, mégsem tudunk egy jót beszélgetni senkivel sem. Lehet, hogy könnyebb az elképzelt világunkban az elképzelt személyiségünk bőrébe bújva élni, csakhogy az nem a valóság!

Figyeljünk fel a veszélyekre: az internet ne legyen egész napos tevékenység! Nem lehet ez a legfontosabb, nem szoríthat háttérbe minden más tevékenységet. Az internettel magányosak és stresszesek lehetünk: igazi kapcsolatainkat elhanyagoljuk. A szociális kapcsolataink elhalhatnak, ha csak a virtuális világunkba gubózunk bele.

Figyeljünk fel akár magunk, akár környezetünk függőségére, hiszen ez korunk modern betegsége lett. Minden függőségnek vannak hasonló tünetei. Így az elvonás okozhat feszültséget. Az állandó netezéssel pedig elveszthetjük családunkat, barátainkat, felnőttként pedig a munkánkat. Nagy felelősség hárul a szülőkre!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük