Kezdőlap » Mobil és tablet » A világ első androidja~ T-Mobile G1

A világ első androidja~ T-Mobile G1

Az 1960-as évek óta a mobilok gyártási körében rengeteg minden dolog történt, a vonalas és rádió telefonokon át, a nyomogatós szériákon át, egészen a mai érintőképernyősökig. Különféle felhasználási rendszerek jöttek létre, ilyen például a Windows phone, az Iphone, vagy az Android. A legtöbb felhasználót ma az Android tudhat maga mögött, hosszú és rögös utat kijárva maga mögött.

Az első Androidos telefon nem rég, immár több, mint 6 éve jelen van a kis világunkban. 2008. szeptember 23-án mutatták be a legelső androidos okostelefonját, amelyet a HTC és a Google közösen alkottak meg. A telefon neve T-Mobile G1, ami 3.2 colos 320*480 pixeles érintőképernyővel rendelkezett. A készülék alján voltak gombok, és ha elhúztuk a képernyőt, akkor még több betűből és számokból álló billentyűzetet kaptunk. A G1 így a mostani eszközökhöz képest, nagyon elavultnak tűnik, de akkor még ez egy óriási újdonságnak számított, még a maga 17 milliméteres igen vastagnak mondható nagyságával is.

A T-Mobile G1 kamerája egészen jónak mondható, a hátlapján egy 3.15 megapixeles ügyes fotós helyezkedett el. Sok extra van rajta például, a microSD bővítési lehetőség, és az internetet már 7.2 Mbps-os letöltési sebességgel tudta kezelni.

Mára már nagyon elterjedt az Android, több millió készülék van piacon, és a mobil gyártók, mint például a két feltaláló a HTC és a Google is mára szép eredményeket elért. A HTC gyártja az egyik legjobb ár-érték arányú termékeket, a Nexusokat, és a Google, az pedig a Google. A Google-ban minden bizonnyal egy ideig biztosan nem fogunk csalódni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hitelek

Egyre többen fordulnak a devizahitelek felé. Amiben esedékes a kamat, abban kell megállapítani a kamatadót, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük