Kezdőlap » Egészséges életmód » A világ Dioptriás napszemüvegen keresztül

A világ Dioptriás napszemüvegen keresztül

Napjainkban egyre több embernek van szüksége, a mindennapi életét megkönnyítendően, szemüvegre. Akinek a szeme munkája miatt nagy igénybevételnek van kitéve, előbb-utóbb szintén rákényszerül a szemüveg viselésére. Azok, akiknek mínuszos, azaz távollátó szemüvegük van, a közlekedéshez, vezetéshez, vagy csak az utcán való sétához is viselniük kell.

Nyáron, erős napsütésben a szemünk intenzívebb fényhatásnak van kitéve, ami egy bizonyos szint után bántó, így sokan árnyékolt napszemüveggel védekeznek az erős fény ellen. Viszont ebből a lehetőségből a távollátó szemüveget viselők ki vannak rekesztve, hacsak nem kontakt lencsére cserélik szemüvegüket, vagy vásárolnak egy dioptriás napszemüveget. A napszemüveg nagyon legfontosabb funkciója, hogy védje a szemünket a Napból érkező káros ibolyán túli, más szóval UV sugárzástól. Manapság sokat hallani a nap káros hatásairól az ártalmas UV sugárzásról, ami nemcsak a bőr leégését okozza, hanem a szemünket is károsítja.

A dioptriás napszemüvegek két fontos funkciót egyesítenek magukban. A távollátáshoz szükséges képkorrekciót és az erős UV sugárzástól való védelmet. Többféle technológia közül választhatunk egy dioptriás napszemüveg elkészíttetésekor. Szaküzletben kérhetjük sötét színűre a lencsét, amit akár egy napszemüvegkeretbe is beillesztenek, vagy a meglévő optikai szemüvegkeretünkhöz készítenek fényre sötétedő lencsét is. Mindkét esetben törekednek a könnyű és törésbiztos alapanyagok használatához, ugyanakkor akinek az ár sem mellékes szempont, az is többféle lencse közül választhat, és találhatja meg a számára legmegfelelőbbet. Ezek a polarizált lencsék elérhetőek akár egyfókuszú, bifokális, akár multifokális változatban is. A sötétítés színe és erőssége is szabadon választható. Bármely szemüveg értékesítéssel foglakozó üzletben az eladóktól szakmai segítségre számíthat, aki sötétített lencsés szemüvegre vágyik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük