Kezdőlap » túrabakancs » A túrabancs szerepe

A túrabancs szerepe

Rutinos természetjárók tudják, hogy mennyire fontos, hogy a megfelelő öltözékben és kiegészítőkkel induljanak útnak. A kényelmes és balesetmentes túra egyik alapkövetelménye, hogy a megfelelő lábbelit viseljük az adott terep függvényében. És a legtöbb esetben a túrabakancs bizonyul a legideálisabb viseletnek.
Sportboltokban, nagy sportszereket árusító áruházakban egyaránt széles választékban találunk túrabakancsokat.

Ezek ára is széles skálán mozog, vehetünk már 15 ezer forintért is, de akad olyan is, ami több, mint 100 ezer forintot kóstál. Ez természetesen már nagyon komoly túrázóknak, hegymászóknak, elkötelezett és rendszeresen sziklát/hegyet mászó profi sportolóknak elengedhetetlen. Mi, laikus természetjárók nyugodta válogathatunk az olcsóbb árkategóriás bakancsok között, a célnak azok is teljesen megfelelnek. A bakanccsal szemben támasztott követelmények egyike, hogy kényelmes legyen. Ha komolyabb túrára megyünk, jól bejáratott bakancsban induljunk útnak, ne a vadonatúj bakancsban, mert szinte biztos, hogy feltörné a lábunkat. Ajánlatos előtt mindenképp betörni, bejáratni.

Másik fontos szempont, hogy vízálló legyen a lábbeli. Főleg, ha hegyekbe indulunk vele, ahol szeszélyes az idő és bármikor eleredhet az eső, nem lenne kellemes, ha a cipőnk beázna.
A bakancs szoros kell, hogy tartsa a lábat és főleg a bokát, hogy egy rossz lépéskor se sérüljünk meg, ne ficamodjon ki a lábunk.

A bakancs vastag talpa segít abban, hogy ne érezzük a lábunk alatti egyenetlen sziklákat, köveket. Utca, betonon való közlekedésre nem épp a legkényelmesebb viselet, viszont terepre kifejezetten csak túrabakancs használata ajánlott.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük