Kezdőlap » Látnivalók » A titokzatos Japán

A titokzatos Japán

Japán 4 nagyobb például Hokkaido, Honsu, Sikoku, Kiusu valamint 3000 kisebb szigeten fekszik. 2400 km hosszan nyúlik el a Japán-tenger és a Csendes-óceán között.

A szigetek Csendes-óceán felöli peremén fiatal hegységek láncolata húzódik végig. 35 ma is működő vulkánnal a legmagasabb csúcs , a Fudzsijama 3776 méter. Területének mindössze 20%-a síkság, ebből a Kantó-síkság a legnagyobb összefüggő alföld. itt él a lakosság zöme. Folyói rövidek, de gyors folyásúak, az őket kísérő völgyek keskenyek, vízi erőművek építésére igen alkalmasak. Az ország legnagyobb tava a Biva 964 km2. Sok a hő -és gyógyforrás.

Japán a föld egyik legaktívabb földrengési zónájába fekszik évente kb. 1500 földrengést regisztrálnak Éghajlatát a periodikusan változó monszunok határozzák meg. Az ország nagy észak-déli kiterjedése miatt több éghajlati öv is megtalálható a trópusitól a hideg nyári kontinentálisig. Monszunváltáskor gyakoriak a pusztító erejű szélviharok, a tájfunok és a szökőárak. Bőséges eső ,a sok napfény következtében növényzete dús.

Napjainkra Japán a föld harmadik legnagyobb ipari városa, amely rohamléptekkel bővíti eladásra szánt termékeinek széles palettáját. Japán nem bővelkedik jelentős ásványkincsekben. Nyersanyag feldolgozás során a legnagyobb csúcstechnológiával dolgoznak . Robot technológiát szinte mindenhol alkalmazzák ennek legfőbb célja a gyorsabb gyártás illetve a dolgozók védelme.

Kína mellett jelentős harcművészeti kultúrát ápolnak főleg a szumó birkózók jelentik a főbb látványosságot .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük