Kezdőlap » Látnivalók » A Tiltott Város

A Tiltott Város

A kínai főváros , Peking szívében van a Tiltott Város, a világ talán legnagyobb palota együttese, mely a leghatásosabban jelképezi Kína dinasztikus múltját. Már a neve is rejtélyről és cselszövésről árulkodik, jelzi a császári udvar fényűző életét , a miniszterek, az ágyasok és eunuchok világát, amelyet félelem kapuk és falak zárnak el a külvilágtól.
Ma már látogathatóak a nagy mesterségbeli tudással létrehozott, cseréptetős épületek labirintusa, és a mítoszok teremtette állatszobrok.

Fogadócsarnokok, pavilonok, márványlépcsők mellvédek, bronzoroszlánok és tömjénégető lámpák, valamint szabályos elrendezésű díszkertek kínálnak változatos látnivalókat.
A szimmetrikusan elrendezett épületek, a világos levegős, és szép árnyú udvarok harmóniája ellentétben áll a gazdag, homályos belső terekkel, melyek az elmúlt korok császáraira és baljósságú búbájukra emlékeztetnek.

A négyszögletes elrendezésű Tiltott Város úgy helyezkedik el a Császárvároson belül mint az egymásba illeszkedő bonyolult faragású kínai elefántcsont dobozok.
A fallal és a sáncárokkal határolt együttes szíve, a Tiltott Város- vagy Birodalmi palota- kifejezi a kínai uralkodók mindenek felettiségét és korlátlan hatalmát. A világtól távol innen irányította birodalmát a Ming- és Csing- dinasztia huszonnégy császára, a XV. századtól az 1911-ben kitört köztársasági forradalomig.

A Tiltott Város szépsége nem annyira az egyes épületekben rejlik, mint a templomok, paloták és kertek együttesének szigorú kompozíciójában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük