Kezdőlap » Házépítés » A tetőtér beépítése a családi háznál

A tetőtér beépítése a családi háznál

Hogyha úgy döntöttünk az építkezés folyamán, hogy nem szeretnénk emeletet, csupán inkább egy tetőteret hozunk létre, akkor nagy valószínűséggel kevesebb költséggel kell számolnunk, de azért ebben az esetben sem hanyagolhatjuk el az alapvető fontosságú lépéseket. Mindenek előtt szükségünk van megfelelő szigetelésre. Attól függően, hogy mit szeretnénk majd csinálni a tetőtéri részben, illetve hogy milyen funkciót szánunk neki, eltérő vastagságú szigetelést adhatunk neki. Hogyha egy szimpla tetőteret szeretnénk létrehozni, akkor elegendő lesz 10 centiméteres szigetelés is üvegszálgyapottal, azonban hogyha lakható tetőteret szeretnénk, akkor sokkal inkább 15 centiméter üvegszálgyapotot tegyünk a szigeteléshez.

A tetőtér beépítése egyébként a következő lépések egymás utánijából áll. Először is, mindenképp el kell végeznünk a szigetelési munkálatokat, amint már korábban említettük, üvegszálgyapottal. Ezt követően, hogy hatékony is legyen a tetőnk szigetelése, helyezzünk fel hőtükör fóliát, majd végezzük el az úgynevezett segédlécezési mozzanatokat is. Ezt követő lépés lesz majd a gipszkartonozás, hiszen mindenképp szükség lesz a fal beburkolására, valamint erre kerül majd a fal végleges burkolata, ami adott esetben lehet például egy nagyon látványos, és otthonos fa lambéria is- így ez lesz a végleges burkolat. Amennyiben már mindennel megvagyunk, nincs is más dolgunk, minthogy elvégezzük az utolsó lépést, ami a padlástéri mennyezet elkészítése, és egyben a szigetelése is.

Ezekről a munkálatokról elmondhatjuk, hogy nagyon, rendkívül élvezetes munkafolyamatok. Elsősorban azért, mert nagyon könnyedén, és gyorsan lehet velük haladni, másrészt pedig hasonlóképpen, mint ahogy a falazásnál is volt, egyre jobban, látványosan lehet észrevenni a változásokat napról- napra, és egyre inkább otthonosabbnak is érezhetjük már ekkor a házat. A legegyszerűbb művelet ekkor talán a gipszkartonozás, hiszen ezt akár házilag is bárki el tudja végezni egy kis gyakorlás után, így ezzel kiemelkedően gyorsan lehet haladni. 2,5×5 centiméteres cserépléc, 50 centiméteres kiosztásokkal például egy nagyon jó arány, és mindenképpen a szarufákra kell tenni ezeket. Elsőként nagyon lényeges, hogy az egész gipszkarton lapokat tegyük fel a falra, és ami talán az egész műveletben a legfontosabb, hogy a hozzájuk való, gipszkarton csavarokat használjuk ehhez a művelethez, hiszen ez kulcsfontosságú. Sokkal könnyebben lehet ebben az esetben dolgozni egy akkumulátoros csavarhúzóval, így ha van rá módunk, ilyet használjunk. Ezzel tehát a gipszkarton szerelésénél könnyen lehet dolgozni, mint egy olyan csavarhúzófejjel, amit csak a fúróba teszünk esetleg. Hogyha már a kisebb gipszkarton daraboknál tartunk, akkor azok felszínét mindenképp szükséges bereszelni, egy erre megfelelő gipszkarton reszelővel, ez azért nagyon fontos, mert így tökéletesen fognak egymáshoz illeszkedni a lapok majd. Amennyiben egy szobának a teljes gipszkartonozása, burkolása elkészült, akkor nagyon sokat tehetünk, hogyha a csatlakozásokat hézagerősítő gipsszel megerősítjük, majd lecsiszoljuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük