Kezdőlap » Baba-mama » A terhesség

A terhesség

Amikor egy pár gyermeket vár, igen nagy öröm a családban, de már a terhesség ideje alatt is felmerülhet néhány probléma. A terhesség a nők életének legszebb része,de nem könnyű,mégis ilyenkor minden nő megszépül,kivirul.
Mégis itt kezdődnek a kérdések. Egyek vagy ne egyek, sokat híztam, vagy keveset, ha eszek mit ehetek ami a legjobb a babának és mi az ami nem. Két dolog biztos ami tilos egy terhes nő számára, a cigaretta és az alkohol. A többi kérdésre választ ad a terhestanácsadás, direkt erre találták ki.Megmérik a vérnyomásodat, a súlyodat, megvizsgálnak és hasznos tanácsokkal látnak el minden felmerülő problémádra.Ha kell vitamint adnak,megmondják milyen gyógyszert szedhetsz és mit nem.Ha bármilyen betegség merül fel a terhesség alatt, arra is megkapod a választ,hogyan kezelheted.

Hányinger,hányás.
Gyakori probléma, de nem mindenkinél fordul elő.Akinél mégis, ott nincs megoldás el kell viselni. Ha kijött a reggeli, reggelizzünk meg újra, hátha másodjára sikeres lesz.

Éjszakai gyomorégés.
Ez sem mindenkinél jelentkezik. A néphit azt tartja,hosszú hajú lesz a baba. Ez ellen két dolgot tehetünk, amivel nem ártunk a kicsinek.A párnánkat emeljük meg szinte ék alakban a másik megoldás a szódabikarbóna, igen jó hatással van a gyomorégésre.

Lábizomgörcs.
Legjobb ellenszer, ha a lábadat fölpolcolod,vagy ha te már a pocakodtól nem éred el a lábadat, akkor valakivel (ez leginkább a boldog apa) kimasszíroztatod.
Feltétlenül vizsgáljuk át a házat vagy lakást ahová a babát várjuk. Mennyire hideg vagy huzatos,van e olyan hely ahol a babával úgy lehetsz,hogy miközben végzed a dolgodat (mert abból lesz bőven) szemmel tarthatod a gyereket is.Ha kell, még a terhesség elején végezzünk egy tisztasági festést, és ha a férj dohányzik, akkor ezt a lakásban tovább ne engedjük, sőt a vendégeket is kérjük meg erre. A passzív dohányzás talán még károsabb mint az aktív, egyébként meg felesleges volt a festés,takarítás,ha újra beivódik a falakba,bútorokba a dohányfüst.

A kocsi.
Ha van, feltétlenül érdemes átnézni, alkalmas e gyerek szállítására, mert közlekedni fogsz a gyerekkel is, méghozzá igen sokat.Mondanom sem kell, hogy ezt sem árt kitakarítani és dohányzás mentessé tenni.

A ruhák.
A kismama ruhákkal nem igen kell foglalkozni, igen bő a választék. A bébi ruhákkal viszont igen. Felesleges több tucat kisméretű rugdalózót és kis inget megvásárolni,ugyanis a babákra az a jellemző születésük után, hogy igen gyorsan nőnek és nagyon hamar kinövik a ruháikat és akkor jöhet a következő méret. Természetesen annyi mennyiség legyen, hogy ha bármilyen baleset éri a ruhát ne a szennyesek között kelljen keresni. Tudni kell azt, hogy a babák nem nagyon szeretnek öltözni, tehát érdemes praktikus, könnyen feladható ruhákat vásárolni.Ha ez az első terhességünk, kérdezzünk meg gyakorló anyukákat, nagyon sokat tudnak segíteni.Ezen kívül talán kinőtt ruhákkal is el tudnak látni. Egyáltalán nem szégyen elfogadni, hiszen nem sokat használták a fent említettek miatt és igen pénztárca kímélő.
Más baba holmikat is elfogadhatunk,ugyanis a babavárás nagy boldogság, de igen megterhelő a pénztárcánkra nézve.
Ott spóroljunk ahol lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük