Kezdőlap » Baba-mama » A terhes nő higiénéje

A terhes nő higiénéje

Hogy az anya egészséges gyermeknek adhasson életet, neki magának is egészségesnek kell lennie. Óvakodnia kell azoktól a fertőző betegségektől, amelyek különösen a terhesség első három hónapjában károsíthatják a születendő gyermek alakuló szerveit és szervrendszereit. Ebben az időszakban hatalmas jelentősége van a helyen táplálkozásnak.

Az ételnek kalóriadúsnak, könnyen emészthetőnek kell lennie és nem okozhat fúvódással járó erjedést, mert az nehezíti a magzat vérkeringését és a légzést. Ki kell iktatni az étrendjéből a csokoládét, fűszereket és a citrusféléket, kivéve a citromot.

Ezek az élelmiszerek fokozott érzékenységet idézhetnek elő a gyermeknél bizonyos ételekre. Káros a túlzott táplálkozás, de a diéta is. Erősen károsítja a születendő gyermek szervezetét a dohányzás, az alkohol és a kábítószerek.
A terhes nőnek óvakodnia kell a fizikai túlterheléstől, gyors járástól, hirtelen mozdulatoktól. Nyugodtan, kiegyensúlyozottan kell élnie, napi sétával, tornával a friss levegőn. Nem szabad sem forró vízzel, sem pedig hideg vízzel fürödnie, zuhanyoznia. A víz legyen kellemes hőmérsékletű. Fontos, hogy a kismamának nyugodt legyen az éjszakai alvása és napközben is tanácsos pihennie. Könnyű ruhát kell viselnie, hogy ne gátolja a mozgásban és ne akadályozza a vérkeringést. Nem ajánlatos magas sarkú lábbeli viselése. Kerülni kell a meghűlést. A terhesség első három hónapjában jó korlátozni a másokkal való érintkezést, ezáltal elkerülhetőbb a vírusos fertőzések veszélye, beleértve az influenzát.
A terhesség ideje alatt fontos a kismama mentális állapota is, lényeges, hogy családtagjai törődjenek vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük