Kezdőlap » Családi élet » A terhes családanya öltözködése

A terhes családanya öltözködése

A legfontosabb szempont, hogy a ruha kényelmes legyen. Ne hordjanak olyan ruhadarabokat, amelyek szorítanak, se fűzőt, se hasat, combot, vagy lábszárat szorító harisnyatartókat, gumipántot, szoros öveket vagy más ilyet. Nagyon praktikusak a mai harisnyanadrágok, vagy aki ezt nem szereti, szerezzen be kimondottan terhesek számára készített harisnyatartókat, amelyek nadrágtartószerűen a vállhoz rögzítik a harisnyát. Váltson naponta tiszta fehérneműt.
A melltartó fő szerepe, hogy a mellet tartsa, de ne szorítsa. Haskötőre néha szükség lehet, de csak akkor szabad hordani, ha azt az orvos írja elő és akkor is speciális terhes haskötő kell.

Magas sarkú, vagy magasított talpú cipőben az úgyis bizonytalanná vált járás még bizonytalanabbá válik. Ezért legjobb alacsony sarkú, lapos talpú cipőt hordani. A terhesség előre haladásával, vagy aki foglalkozásánál fogva sokat áll, akkor már előbb is igen kényelmes a magas szárú cipő. A szellős, kényelmes vászon kismamacipők nagyon megfelelőek. Ha csak a bokaízület gyenge, azon boka gumiharisnya vagy fásli is segíthet, de a láb és derékfájdalmakon már nem igen, mert ezt valószínűleg a bokasüllyedés, lúdtalp okozza. Ilyenkor lúdtalpbetétet kell hordani.

Ne hanyagolja el magát, aki terhes. Fáradtabb, jobban igénybe van véve ugyan, mint máskor, de ő maga is jobban érzi magát, ha csinos. A kismamaruhák még a lányok körében is divatosak és gondoljon a férjére is. Hadd örüljön, hogy milyen csinos a felesége, ne szokja meg, hogy kilenc hónapon át elhanyagolt, kedvetlen asszony mellett él.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük