Kezdőlap » Szállások » A tanyasi vendéglátás

A tanyasi vendéglátás

A pihenni vágyó, munkában, stresszben megfáradt embert sokszor állítja újabb nehéz feladat elé a pihenés helyszínének kiválasztása.Előfordul, hogy ugyan az várja, ami elől menekülne a szürke, unalmas hétköznapokból. Vannak, akik ilyenkor is szeretik a nyüzsgést, a zajos forgatagot, ami utcákkal együtt jár. Aki így tud kikapcsolódni, annak ott a tengerpart, a városnézések, ők így szeretnek pihenni. A teljes nyugalomra, csendre és feltöltődésre vágyok egyre inkább választják a falusi, vagy ami egy picit romantikusabb, a tanyasi turizmust.

Távol a városoktól falvaktól kialakított fogadók, szállások, vagy csak átalakított régi tanyák valóban “intenzív” nyugalmat tudnak biztosítani. A választék óriási, találhatunk 3 fős fogadótól a 35 főt fogadni képes erdei, pusztai szállásig minden félét, fajtát, felszereltségűt. A legtöbb helyen már minden kényelemmel fel van szerelve, mindenhol van víz, villany, gáz, ami nem biztos, hogy mindenkinek hiányzik, aki ilyen pihenésre vágyik, hiszen pont azt a romantikát keressük az ilyen helyeken, ami más, mint az otthon megszokott és kicsit a múltat is idézi.

A programok is igen változatosak, azt figyelembe véve, hogy nincs lökdösődés a boltban, nincs tömeg, zaj és aszfalt nyújtotta forróság. Lovaglástól a lovaskocsis, biciklis túrákig, az erdőt, a gyönyörű alföldi tájakat gyalog bejáró és azt megismerő sétákig, a madárlestől a fürdésig minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. Persze olyan is van, aki kiül a ház elé, élvezi a csöndet, a madarak dalát, a háziállatok neszezését. Ettől is fel lehet frissülni!

Az árak nem mutatnak túl nagy eltéréseket a más fajta szállásokhoz képest, talán egy picit alacsonyabbak. Ha rászánjuk magunkat ilyen fajta nyaralásra, egészen biztosan találkozunk egy más, kellemes, felejthetetlen élménnyel, ami azt nyújtja, amit elvárhatunk a szabadságon töltött napok alatt: békét, csendet, megismerve a tanya világát, az itt élők hétköznapjait, miközben mindezt azzal az érzéssel nézhetjük, hogy tényleg más,mint a tenger!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Grand Hyatt Hotel Martinez – Cannes

Sugárutak, elegáns butik karcsú pálmafák sora, a türkizkék tenger és a homokos strandok, rangos jachtok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük