Kezdőlap » Betegségek » A szív betegségei

A szív betegségei

A világon mindenütt a szív-érrendszeri betegségek fordulnak elő leggyakrabban. Világszerte ezek idézik elő az elhalálozások 49-54% -át. Milyen betegségei vannak a szív-érrendszernek? Mi okozza ezeket, és hogyan előzhetők meg?

1. Aritmia- a szívritmus zavara. Mi okozza? Ezt a szív olyan alapfunkcióinak elváltozásai idézik elő, mint az automatizmus, az ingerületvezetés és összehúzódás képessége. De okozhatják még a szívizombetegségek, fertőző betegségek, mérgező anyagok.
2. Tónuszavar – Az értónus olyan kóros elváltozása, amely zavarokat idéz elő a keringésben és a szervek vérellátásában. Jellemző rá a fejfájás és a fáradékonyság. Leggyakoribb oka az erek idegi szabályozásának zavara és a kevés testmozgás.
3. Gutaütés – Az agyi vérkeringés heveny zavara, amely az agy szöveteinek és funkcióinak károsodásához vezet. Következményei az érfalak megrepedése és az ezzel járó agyvérzés. Oka az érfalak rugalmasságának hirtelen csökkenése, átmérőjük beszűkülése és a vérnyomás erős növekedése. Előidézi a nagy érzelmi feszültség, magas vérnyomás-betegség , érelmeszesedés.

A betegségek megelőzése:
1. Fizikai munka.
A fizikai terheléssel minden gyógyszer pótolható, mivel ez erősíti a szívizmot, növeli a teherbíró-képességet és fokozza az erek tónusát.
2. Negatív érzelmek elkerülése.
A nyugalom, a barátságos modor, a félelem hiánya nemcsak a jó hangulat, hanem egyben az egészség záloga is.
3. Testedzés.
Megerősíti az idegrendszert és javítja a vérerek működésének szabályozását, segít elkerülni a neurózist.
4. Egészséges étrend.
A túl zsíros, sós és édes ételektől való tartózkodás, illetve a megfelelő vitamintartamú élelmiszerek fogyasztása segít megőrizni a véredények rugalmas állapotát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük