Kezdőlap » Hotel » A Szépasszonyvölgyi Kulacs csárda

A Szépasszonyvölgyi Kulacs csárda

A hely 1986-ban nyitotta meg a kapuit a Szépasszonyvölgyben. A csárda hangulatára rányomja a hatását az, hogy a környék legnagyobb borospincéjében épült az étterem, így ne egy ultramodern éttermet várjunk, hanem egy igazi magyaros hangulatot tükröző csárdát.
Régen ez a helység még borozóként üzemelt, azonban egy éttermi részt is szerettek volna az akkori tulajdonosok, így nyílt meg a Kulacs csárda része.

Az étlapon természetesen magyaros ételek vannak többségiben, azaz halas, vadas, és szárnyas ételeket találunk minden mennyiségben. A fogások mellé a környék borait is mind megkóstolhatjuk, azonban a kínálatból itt sem maradhatott ki a Tokaji aszú. A jó hangulatért esténként egy cigányzenekar gondoskodik, akik olyan zenét is szívesen játszanak, amilyet a vendég igényel.
A levesek között természetesen megtaláljuk a halászlevet, a babgulyást, és a Magyarországon megtalálható összes húslevesfajtát, amikhez igény szerint választhatjuk ki a levestészta típusát. A halételeknél a fő fogás természetesen a pisztráng, mivel a Szalajka-völgyben lévő pisztrángosból hozzák nekünk frissen a feltálalandó halacskát. Más hal különlegességek is vannak, amiket érdemes megkóstolnunk, ezek a rántott fogasfilé, és a roston sült harcsaszeletek.

A magyaros kínálatból a következő különlegességeket érdemes megkóstolni: a töltött káposzta, a sült libacomb, a marhalábszár pörkölt, szépasszonyvölgyi parasztkolbász, vörösboros vaddisznópörkölt tarhonyával és a Kulacs Csárda tepertős házi csuszája. Azonban vannak ennél egyszerűbb ételek is, amik a szolidabban étkezni vágyóknak szoktak ajánlani, ezek a rántott sertésborda, a grillezett ételek, és a saláta különlegességek.
A desszerteknél a gesztenyepüré, a somlói galuska, és az Egri palacsinta sem maradhat ki, természetesen a helyben sütött sütemények is nagy számban találhatóak meg az étlapon. A csárádban érdemes előre asztalt foglalni, mivel esténként, a fő szezonban általában megtelik az étterem. Ha külön extra kívánságaink lennének, akkor sem kell aggódnunk, mivel majdhogynem minden megoldható amit maga a hely kialakítása megenged.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük