Kezdőlap » Divat és szépség » A szemkörnyéki bőr megfelelő ápolása

A szemkörnyéki bőr megfelelő ápolása

A szem a lélek tükre – állítja az ismert közmondás. A szem ezenkívül az az ablak, amelyen keresztül a világot észleljük. Szemünk egészségének, és szépségének megőrzéséhez fontos odafigyelni a szemkörnyéki bőr megfelelő ápolására is.

A szem körüli bőrnek különös odafigyelésre van szüksége. A normál bőrnél jóval vékonyabb, érzékeny szemkörnyéki részen hamarabb megjelennek a ráncok, és a bőr öregedésének egyéb jelei. A tisztításra különösen ügyeljünk. Reggelente elegendő egy nedves vattával lemosni a bőrt. A kímélő tisztító készítmények, melyek rózsavizet tartalmaznak, frissítő, élénkítő hatásúak. Lefekvés előtt azonban fontos az alapos tisztítás, ha napközben sminket viselünk. Aki nem sminkeli a szemeit, elegendő, ha megismételi a reggeli eljárást. A sminkmaradványokat kímélő sminklemosó segítségével távolítsuk el. A nem megfelelő tisztítás gátolhatja a bőr légzését, eltömítheti a pórusokat. A szempillákról is távolítsuk el a festékmaradványokat, különben szárazzá, törékennyé válhatnak. A szemkörnyéki bőrt semmiképpen ne dörzsöljük erősen, viszont figyeljünk arra, hogy a festékanyagokat maradéktalanul eltávolítsuk.

A tápláló hatású szemkrémekkel, vagy gélekkel segíthetjük a szemkörnyéki bőr éjszakai regenerálódását. Ha a bőr feszül, száraz, a hetente felvihető szemmaszkokkal segíthetünk a folyadékellátásban. A karikás, fáradt szemekre közismert házi gyógymód az uborkakarikás pakolás, amely szintén növeli a bőr nedvességtartalmát. A karikákat 10-15 percig hagyjuk a szemünkön, hogy a módszer hatékony legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze) …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük