Kezdőlap » Hotel » A szegedi étterem, Gőry Pince és terasz

A szegedi étterem, Gőry Pince és terasz

Szeged egyik legjobb étterme, legalábbis az ide visszajáró, helyi vendégek véleménye szerint, a Gőry Pince és terasz étterem, amely 2005 óta működik, és érdekessége, hogy nem szokványos kialakítással rendelkezik, hiszen ahogy a neve is mutatja, pincében, és teraszon alakították ki, a város legvirágosabb éttermét.
Az étterem elsősorban a házias ételek felhozatalát prezentálja, ahogy azt elárulja a konyhafőnök, Benkő Tibor is. Az étlapon megannyi tradicionális magyar fogást találunk, amelyek mellett ott szerepelnek a nemzetközi konyha népszerű ételei is. Már az étlap kézhez kapásakor az lehet az első benyomásunk, hogy mennyire bőséges a választék az étteremben, ami mindenképp pozitív. Az étlapon olyan kategóriákat találhatunk, mint a levesek, kímélő ételek, pörköltek, ínyencfogások. Utóbbi ételekre jó példa a rántott békacomb, a roston sült fogas, a 30 dkg-os Gőry-módra elkészített bélszín nemzeti burgonyával szervírozva, vagy roston sült borjú szőlőmártással, és meggyes krokettel. Összességében minden ételről elmondható, hogy kiváló minőséggel van elkészítve, és a mennyiségre is megfelelő adagot kapunk. Ezen kívül, a Gőry Pince és terasz étterem a tálalásra is komoly hangsúlyt fektet.

A vegetáriánus ételek kedvelői választhatnak különböző saláták, rántott, vagy roston sült sajt között, míg a húsimádók megtalálják az étlapon a szegedi hagyományos ételeket is, az ínyenctál mellett választhatunk klasszikus sertésbordát, sült burgonyával. A desszertek közül is van miből válogatni, különböző ízű palacsinták, derelye, konyakos meggyel megbolondított gesztenyepüré közül választhatunk.
A vendéglátóhely italválasztékban sem szegényes, csak a borlapon legalább 40 féle nedűből választhatunk, köztük szerepelnek helyi borok, valamint a szintén helyi italt, a Kövidinkát sem érdemes kihagyni. Az étterem árai tejesen reálisak, egy igazán kellemes estét tölthetünk el itt első osztályú ételekkel, italokkal és kiszolgálással, méltányos összegért.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük