Kezdőlap » Hotel » A svájci Olten

A svájci Olten

Svájc környezeti fekvése miatt igencsak népszerű hely a turisták körében. Azonban nagyon nehéz olyan nyugodt kisvárosban szállást találni, ahol még nem a turisták beszipolyozására, hanem az igazi vendéglátásra helyezik a hangsúlyt. Olten pontosan egy ilyen kisváros, a svájci hegységben, az Alpok szívében.
Budapesttől több mint 1000 kilométerre található ez a svájci városka, amit repülővel nem, de vonattal, és gépkocsival könnyedén elérhetünk. A kiváló svájci autópályáknak köszönhetően ez az 1000 kilométer nagyon könnyen elillan, hiszen amilyen tájakon keresztül megyünk, még az autóút is egy igazi élmény lesz.

A városban nagyrészt németül beszélnek, ezért az angol nyelvet beszélők kicsit hátrányban lehetnek majd. A településen több helytörténeti múzeumot is találunk, azonban ne számítsunk nagy tárlatokra, mivel a környéken semmilyen nagyobb esemény nem történt az évszázadok során. Az ide érkezőknek érdemes előre eldönteniük, hogy apartmanokban, vagy hotelekben szállnának inkább meg, hiszen mindegyik más-más élményt nyújt a turisták számára. A helyi nevesebb hotelek az Ochsn, az Amaris, a Congres Olten Swiss, és a Landgasthof Kreuz Hotel. Olten körül rengeteg kisvárost találunk, amiket gyalogszerrel is könnyedén megközelíthetünk, mert maximum 5-6 kilométerre találhatóak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Brugge nevezetességei

Brugge városa Belgiumban található, az ország nyugati részének, illetve a flamand régiónak a legnagyobb települése. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük