Kezdőlap » Hotel » A svájci Friburg

A svájci Friburg

Friburg a svájci határtól nem messze található, Sarine kerületében. Ezt a várost sokan csak úgy emlegetik, mint a svájci-német kulturális határt, ami Berntől 28 kilométerre fekszik.
Maga a város egy fennsíkon található, azonban egyes negyedei, a mellette fekvő hegyen és az alatta lévő völgyben találhatóak. Emiatt is igazán megnyerő Friburg látképe, ha valaki még nem látta, a szintkülönbségek miatt. A legmagasabban fekvő épülete 702 méteren található, a legalacsonyabb pedig 602 méter magasan. Innen is jól érezhető, maga a város is milyen magasan fekszik.
Friburgban azonban nemcsak a természeti látnivalók, amik igazán lenyűgözik az ide látogatókat. Itt található a Szent Miklós székesegyház, ami egy gyönyörűen díszített, üvegablakokkal ellátott templom, ahol még egy múzeum is működik, ami bemutatja a templom életét egészen a kezdetektől a második világháborúig. Két múzeumot is érdemes megnéznünk, az egyik az egyetem területén található Természettudományi múzeum, ami már 1873-tól üzemel, egyszóval igen nagy lelet anyaggal rendelkezik. A másik múzeum a Művészettörténeti Múzeum a Ratzéhofon, ahol szinte minden városban alkotott művésznek az alkotásait megcsodálhatjuk, amik nemcsak festmények, hanem szobrok és egyéb alkotások is. A férfiaknak ajánlatos még felkeresniük a sörmúzeumot, ahol bizony kóstolót is kaphatnak a helyi ízekből, addig pedig a női vendégek megtekinthetik a sör múzeum mellett található varrógép múzeumot is.

Azonban a fesztiválozók sem éveznek itt hiányt mivel több mint 30 éve folyamatosan rendeznek a nyári időszakokban filmfesztiválokat, és jazz rendezvényeket amik érdeklődők ezreit vonzzák ide. Ez nincs másképp a szintén időszakosan megrendezendő maratonnal sem ami Freburg és Morat között zajlik. A sportkedvelőknek a téli időszakban sem kell hiányt szenvedniük, mivel egy 157 kilométer hosszú sípálya áll a rendelkezésükre, amikor a hó eléri a megfelelő vastagságot.
A város stílusa nem egy modern építészeti remekművekkel teletűzdelt képet ad, hanem megmaradt a régi középkori kis utcáknál és nagy tereknél, amiknek a középén vagy szélén egy-egy templom áll. A régi stílusú házak mind tükrözik Svájc jellegét, és egyáltalán nem érezhetjük úgy, mintha nem egy újszerű városban járnánk. Minden étterem és kávézó is varázslatos hangulatú, másrészt pedig, beszélik a német, a francia, az olasz és az angol nyelvet is, ami még könnyebbé teszi a magunk megértését az ott élőkkel. A szállások kiváló minőségűek, a város szélén is megszállhatunk a hegyre néző apartmanokban, vagy az óvárosban egy kellemes kis szállodában, ahol bizony a luxusból is kapunk bőven.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A nyugat-angliai Bristol

Bristol városa Angliában található, azonban ne tévesszen meg senkit, hogy van egy ugyanilyen nevű település …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük