Kezdőlap » Hotel » A svájci Bellinzona városa

A svájci Bellinzona városa

Bellinzona városa Svájcban található, az olasz Ticino kanton székhelyén belül. Bellizona városát körbeveszi a Gotthárd-hegység, és a város a Ticino folyó völgyében húzódik mesés környezetben. Az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek a város középkori épületei, például a város védőfala, központja, valamint a Bellinzona várai közül a Castelgrande, a Castello di Montebello, és a Castello di Sasso Corbaro.
A helyi látványosságok, a régi épületek elsősorban azok a dolgok, amik a turistákat idevonzzák, és melyek a város szépségét adják. A térségnek egyébként rendkívül olaszos hangulata van, jellemző rá a barátságosság, a vendégszeretet is a kiegyensúlyozott életmód is, ami a lakosokból árad. Bellinzona városa az egykori városfalai mögött található napjainkban is, és az egész területet csodás szépségű hegyek, völgyek, zöldövezet határolja, egyszóval itt biztos pihenés várja az érkezőket.

A város központjában számos veranda található, és szűk utcák is, melyek meghatározzák a hangulatot. Az összes épület közül a legszokatlanabb látványt a Vörös Ház nyújtja, amelynek jellegzetes díszes terrakotta homlokzata van. Érdemes ellátogatni a belvárosban található Piazza Governó térre, valamint ne hagyjuk ki a városban található három erőd megtekintését sem, melyek közül a legrégebbi a Catelgrande. Itt több történelmi, és művészeti kiállítást is megtekinthetünk, déli szárnyában található például az Archeológiai és a Művészettörténeti Múzeum is. A város központjából felsétálhatunk a várba, vagy mehetünk a sziklába vájt lift segítségével is, és amint felértünk, meglátjuk, a várból az egész városra csodás kilátás nyílik majd. A Fehér Torony a várkomplexum legmagasabb kilátója, ide azoknak érdemes felmászniuk, akik kedvelik a hegymászást, és a kirándulást.

A várakon kívül látványosságokat, és izgalmas kiránduló útvonalakat találunk a régi ösvényeken, így eljutunk a régi városközpontba is, ahol megtaláljuk a Collegiata templomot, mely leginkább az orgonájáról vált híressé. Ezután látogassunk el a bevásárló utcába, és tekintsük meg a Városházát is, amely egy 3 emelet magas építmény. Bellinzona városában februárban rendezik meg a Rabadan ünnepet és egyben felvonulást, ekkor az egész város szinte középkori önmagává változik. A város nemcsak a történelmi múltja miatt híres napjainkban, hanem futball klubja miatt, az AC Bellinzona miatt is. A csapat stadionját mindenképp érdemes megtekintenie a foci szerelmeseinek, a Stadio Comunale 10 ezer néző befogadására képes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük