Kezdőlap » Divat és szépség » A sminkecsetek megfelelő tisztítása

A sminkecsetek megfelelő tisztítása

A sminkelés után ne feledkezzünk meg az alapos tisztításról – és ez nemcsak az arcunkra vonatkozik. A sminkeléshez használt ecseteknek is szükségük van időről időre arra, hogy kitakarítsuk őket: ellenkező esetben baktériumok szaporodhatnak el rajtuk. Függetlenül attól, hogy mindennap, vagy csak bizonyos események előtt sminkelünk, az ecsetek tisztítása 2-3 hetente szükséges. A megfelelő tisztítás meghosszabbítja a sminkes kellékek felhasználási idejét, így pénzt is spórolhatunk a segítségével.

A sminkecsetek kitakarításához választhatjuk a házi módszereket, vagy a drogériákban kapható termékeket. Ha az előbbi variációt választjuk, egyszerű, és költséghatékony módon tisztíthatjuk meg a sminkes kellékeket. Mindössze egy tálkányi meleg vízre van szükség, amelyben néhány csepp hajsampont oldunk fel (semmiképpen se használjunk mosószert, vagy mosogatószert). Tegyük a sminkecsetet a samponos-vizes keverékbe, és néhány percig hagyjuk benne.

Miután az ecsetet beáztattuk, dörzsöljünk néhány csepp sampont a sörték közé, óvatosan, de határozott mozdulatokkal, hogy az összes sminkmaradványt eltávolítsuk. Végül alaposan öblítsük le meleg, folyó víz alatt az ecset szőrös végét, amíg a sampont teljesen ki nem mostuk a sörték közül. Nyomkodjuk ki a vizet az ecsetből, majd tegyük száradni egy kendőre, vagy papírtörlőre. A sminkecsetet semmiképpen se szárítsuk hajszárítóval, vagy például a radiátoron. Ha az ecset teljesen megszáradt, mozgassuk át a sörtéket a kézfejünkön.

A drogériákban valamivel drágább, speciális tisztító termékek kaphatóak. Bármelyik változat mellett is döntünk, fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy a sampon, vagy a speciális készítmények visszazsírozó hatásúak legyenek: így a kis, vékony sörték nem vesztik el a rugalmasságukat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük