Kezdőlap » Növények » A rózsa gondozása

A rózsa gondozása

A nagy kánikula van akkor bő vízzel öntözzük meg a rózsát. Érdemes délelőtt megöntözni hogy estére a levelek megszáradjanak. A rózsának a virágai nem igényel nedves levegőt a nagy meleg után amikor már nem süt a nap akkor érdemes a talajt jól átnedvesíteni. A leveleit ne nedvesítsük be már akkor nehogy valami gombatámadás érje. Amelyik rózsatő még fiatalabb az több vizet igényel mint a többi annak nyugodtan adhatunk többet is. Az öregebbek már nem igényelnek nagy víztáplálást.

Mikor adjunk a növénynek tápanyagot?

A tápanyagot 1-2 évente szükséges adni a rózsának. Igen ám de az sem mindegy hogy milyen tápanyagot szórunk a tövisek mellé. Ajánlott a szárított marhatrágyát venni rá mert azt szereti a legjobban. A trágyázás után bő vízzel locsoljuk meg és mellőzzük a túlöntözést!

A rózsa metszése:

Amelyik virág már elnyílt azonnal vágjuk le egy két levéllel ezzel megelőzzük a termésképződést és a vele járó gyengülést is. A egészséges szép rózsákat hetente 1-szer levághatunk dísznek egy cserépbe. A levágás előtt egy nagy levelet meg kell hagynunk hogy a következő hajtás tudjon kifejlődni rajta! Ha folyamatosan metsszük a rózsát azzal állandó növésre kényszerítjük. Az első virágázás után különböző méretűre metsszük meg a rózsákat. Leggyakrabban a legfelső hajtások fejlődnek ki a leggyakrabban az alsók egy kicsit később de nem minden esetben van ez így! Nyáron 5-6 hetente nézzük meg hogy van e vadhajtás a töveken. Ezeket a hajtásokat a közepéig metsszük vissza!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A nagy csalán

Az egyik legismertebb gyógynövény, amit azonban sokan csak gyomnak tartanak a csalán. A világon kb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük