Kezdőlap » Hotel » A román nagyváros, Jászvásár

A román nagyváros, Jászvásár

Jászvásár egy Romániában található nagyváros, amely megyeközpont, és egyben a történelmi Moldva központja pénzügyi, és közigazgatási szempontból egyaránt. Ez a város az ország keleti részén fekszik, a Bahlui folyó két partján, közel az országhatárhoz.
A városba érkezők számára több szálláslehetőség is adódik, így nem kell attól félniük, hogy nem fognak megfelelő szálláshelyet találni. Itt válogathatunk kedvünkre a helyben található kettő- három- vagy négycsillagos szálláshelyek közül. Az egyik négycsillagos szálloda a Hotel Bellaria, amely igényes környezetben várja, szinte már luxuskörülmények között a vendégeit, de ugyancsak megfelelő választás lehet a Hotel Continental, amely csak két csillagos, mégis egyre népszerűbb. Akik a zöld övezetet kedvelik jobban, a Pansion Garofita hotelt válasszák, akik pedig a világhírű minőségi kiszolgálásra vágynak, a Best Western Astoria Hotelt keressék meg.

A városban sétálgatva tökéletes alkalmunk nyílik, hogy a hely nevezetességeit, látványosságait egy városnéző túra keretei között megtekintsük. Jászvásáron érdemes megnéznünk a Kultúrpalotát, a Nemzeti Színházat, valamint hogyha a múzeumokat kedveljük, akkor érdemes ellátogatnunk a Mihai Eminescu Múzeumba is. A város területén számos templom található, amelyek közül kiemelkedő a helyi katedrális, a Trei Ierarhi-templom és monostor, a Gólia és Galata ill. Kissvár monostor, valamint a Szent Száva Templom, és a Katolikus templom is. Ezen kívül is akad még némi látnivaló, például Roznovan Palota, vagy a Pogor-ház is.
A városban sportolási lehetőségek is adódnak, de a szórakozással sem lesz problémánk, hogyha Jászvásárt válasszuk utazásunk célpontjául.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük