Kezdőlap » Lakberendezés » A raklap bútorok szépségei és veszélyei

A raklap bútorok szépségei és veszélyei

Sokan úgy gondolják a raklapból készült búrotok gazdaságosak és mutatósak, azonban keveseknek fordul meg a fejében, hogy milyen veszélyeket rejt egy-egy ilyen bútor elkészítése és használata. Raklapból szinte bármit készíthetünk: asztalt, ágyat, ülőgarnitúrát, kerti bútort. A lehetőségek szinte végtelenek.

Az újrahasznosított raklapok azonban számos veszélyt rejtenek. Igaz jóval olcsóbbak mint a minőségi vegyszermentes darabok, mégis célszerű meggondolni melyiket is választjuk.
A raklapokon szinte mindent szállítanak: tisztítószereket, különböző vegyszereket, ételeket, italokat, stb. Azonban arra kevesen gondolnak, hogy különböző gombaölő szerekkel, illetve vegyszerekkel kezelik őket, sőt a szállított anyagok akaratlanul és rákerülhetnek és beivódhatnak a fába. Ezekből az alapanyagokból készített bútor káros az egészségre!

Ha mégis felhasználjuk a használt raklapot, célszerű körültekintően eljárnunk: ha látunk rajta foltokat vagy büdösnek találjuk, ne használjuk! Ha ennek ellenére úgy döntünk ez lesz a bútorunk alapja, akkor alaposan meg kell tisztítani és a munkafolyamatok közben maszkot valamint kesztyűt kell viselni, az esetleges mérgezések elkerülése érdekében. Ha a raklap bútor elkészült kisgyermekek játékaival ne érintkezzen, valamint ételek közvetlen fával való kapcsolatát is kerülni kell.

Vannak azonban olyan raklapok, amelyek káros anyagoktól mentesek. Mind beltéri, mind kültéri felhasználásra inkább ezeket válasszuk. Nem kell tartanunk egészségre káros hatásuktól, hiszen nem vegyszerekkel kezelik a baktériumok és gombák ellen, hanem speciális hőkezeléssel. Könnyebben kezelhetőek, színezhetőek és valóban drágábbak, de nyugodt szívvel közelébe engedhetjük gyermekeinket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük