Kezdőlap » Házépítés » A ProKoncept Építési Rendszer előnyei családi házaknál

A ProKoncept Építési Rendszer előnyei családi házaknál

A rendszer előnyi között megemlíthetjük például azt, hogy aki ilyen ProKoncept Építési Rendszer által felépített családi házban él, az nagy valószínűséggel kellemes közérzetet tapasztal majd. Miért is? Azért, mert a kétoldali polisztirol rétegnek köszönhetően, valamint a betonmagnak köszönhetően is az épület teljes mértékben szigetelt lesz. Ennek megfelelően azonban nemcsak az épület marad szigetelt, hanem a falak belső hőmérséklete is felveszi a meleget, és szobahőmérsékletű marad. Ez azt eredményezi, hogy nem lesz hőmérsékletkülönbség a szoba közepe, és például a falak közelségében sem, hanem az egész szobában, illetve az egész lakásban egyforma lesz a hőmérséklet, ami nagyon lényeges, és nagyon sokat számít ilyen szempontból. Természetesen utóbbi pozitív tulajdonságnak köszönhetően légmozgás sem igazán alakul ki, és nem érezzük azt, mintha a fal mellett húzna be a hideg, vagy hűtene a fal. A pozitív és kellemes közérzethez azonban szintén hozzájárul az is, hogy a polisztirol légáteresztő tulajdonsággal is rendelkezik, ugyanakkor nem nő a térben képződő pára koncentrációja, és ennek megfelelően azt mondhatnánk, hogy a falak is természetesen, természetes módon legéleznek. Hogyha pedig belső burkolatként gipszkartont alkalmazunk, akkor az még tovább képes segíteni az egyenletes páratartalmat.

Szintén előnye, hogy télen meleg, nyáron pedig hideg. A ProKoncept Építési Rendszerben alkalmazott hagyományos vékony szigetelőanyagok, amelyek kívül találhatók, azt akadályozzák meg, hogy a belső térből a hő eltávozzon, ami természetesen egy olyan tulajdonság, amely télen nagyon előnyös. Azonban a nyári hónapokban a szakértők szerint a falszerkezetek akár hetven fokig is képesek felmelegedni, és amennyiben a hagyományos körülmények között vett szigetelésről beszélnék, akkor elmondhatnánk, hogy az bizony beengedi ezt a meleget. Azonban mivel a polisztirol szigetelés tizenegy centiméter vastag, ezért ennek köszönhetően a fal belső felülete nem emelkedik sokkal csupán egy- két fokkal, vagyis a ProKoncept Építési Rendszerrel épült családi házak még a nyári meleg hónapokban is igencsak kellemes, és hűvösek maradnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük