Kezdőlap » Házépítés » A polisztirol alapú családi ház szerkezet előnyei

A polisztirol alapú családi ház szerkezet előnyei

Az előbb említett anyagnak, azaz a polisztirolnak számos pozitív tulajdonsága van, ezért van az, hogy nagyon sokan szeretettel választják ezt az anyagot, a családi házuk alapanyagául. Többek között, amellett, hogy könnyű belőle építkezni, és semmilyen káros hatással sincs az egészségre, valamint számos egyéb pozitív tulajdonsága is van, ezek közül mindenképp érdemes közelebbről megvizsgálni, és kiemelni közülük kettőt.

Az egyik ilyen például az, hogy polisztirol keményhab biológiailag semleges. Ez azt jelenti, hogy az anyagnak semmilyen hatása nincs, amely káros lenne, sem az egészségre, sem pedig a környezetre vonatkozóan sem. Gondoljunk csak bele, ezt az anyagot, azaz a polisztirol keményhabot, egyfajta ledarált formában nagyon gyakran használják például talajdúsítóként is. Ezen anyag segítségével a növények is könnyebben jutnak hozzá a tápanyagokhoz, vagyis könnyebben tudják felvenni a különböző, számukra szükséges tápanyagokat, és ennek köszönhetően a növények is egészségesebbek lesznek, valamint gyorsabban is növekednek majd. Az is hatalmas előny az előbb említett tulajdonságon kívül, hogy amennyiben ilyen anyagból készítjük el a családi házunk alapszerkezetét, akkor nem lesznek a falon hidegebb, és melegebb foltok sem, vagyis nem lesz párakicsapódás, és nem kell számolni például falnedvesedéssel sem, vagyis nem tudnak rajta megtelepedni a penészgombák sem. Nagyon nagy segítség lehet például ez az építőanyag azok számára, akik allergiások. Azonban a környezetünket is kíméli a jó hőszigetelés, hiszen akár ötven , vagy hetven százalékkal használunk kevesebbet a Földünk már- már igencsak kimerülő energiakészletéből.

Szintén egy másik pozitív tulajdonság az időtállóság ezzel az építőanyaggal kapcsolatosan. Az ebből az anyagból legrégebben elkészített ház már ötven éves, Németországban található, és a kemény habon az elhasználódás semmilyen jelét nem lehet felfedezni. Érdekes kísérleteket végeztek erre vonatkozóan a laborokban is, ahol azt szimulálták, mintha száz éves lenne már az épület, azonban még ekkor sem romlott az épület minősége. Ezzel szemben a beton, ami általában -15 és +60 foknak van kitéve, az ilyenből készült épületeken nagyon gyakran berepedezések és lepattogzások is keletkezhetnek, míg ezen az építőanyagon ez nem volt tapasztalható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük