Kezdőlap » Hotel » A nyári Budapest

A nyári Budapest

Budapestet nyáron sokan csak a szórakozás fellegvárának hívják, ez azonban nem teljesen igaz, mert a sokak számára szórakozást nyújtó fesztiválokat később rendezik csak meg. A nyár elején itt is, mint minden nagyvárosban pont olyan programokat érdemes csinálni, amik inkább a város megismerését, és a történelmi emlékek végigjárását veszik célba.

A főváros Közép-Európában olyan helyen található, aminek köszönhetően nagyon sok történelmi emlékkel rendelkezik, és vannak a területén a UNESCO által a világörökségi listára felvett nevezetességek is, amiket egyaránt érdemes megtekinteni ebben az időszakban. A látványosságok közül sokak szerint a leghíresebbek Lánchíd, a Parlament, a Budai vár és Várpalota, a Hősök tere, a Nemzeti Színház, a Nemzeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, és a Margit-sziget. Hogyha itt járunk, akkor az előbb említett nevezetességeket semmiképp nem érdemes kihagyni, hiszen mind-mind olyan fontosságú látnivalók, melyek a nemzeti identitásunk számára kiemelkedő fontossággal bírnak.

A nyári pezsgés igazán júliusban kezdődik a fővárosban, ekkor rendezik meg az első fesztiválokat, amik között zenés-, gasztronómiai-, hagyományőrző-, művészeti rendezvények is teret kapnak. A fővárosi szórakoztató centrumok közül a nyári időszakban általában a legtöbben a Fővárosi Állatkert-, és Vidámpark által nyújtott élményekre vágynak, ami egy egész család számára megfelelő kikapcsolódást jelenthet. Budapesten a fiatalok körében nyáron a legnépszerűbb a világhírű zenei programsorozat, a Sziget-fesztivál, ahova évente az ország minden tájáról, és a környező országokból is több millióan érkeznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük