Kezdőlap » Hotel » A népszerű Malajzia

A népszerű Malajzia

Malajzia már egy jó évtizede folyamatosan növeli népszerűségét mint utazási célpont, így ebbe az ázsiai országba is egyre többen mennek nyaralni, annak ellenére, hogy régebben még nem volt annyira kedvelt ország. Malajzia napjainkban már világszerte vezető idegenforgalmi célpont, a top tíz olyan hely között van, ahová szívesen utaznának, és valóban utaznak is az emberek évről-évre. A hely turisztikájának fejlődése még a ’90-es években kezdődött, amikor is körülbelül 5 millió turistát fogadott az ország évente. Ez a szám 2010-re már majdnem elérte az évi 20 millió turistát, és ez ma is így van. Természetesen ez nem csak a malajziai kormánynak és vezetőknek, hanem az egyszerű lakosoknak is nagyon jó, hiszen az idegenforgalomból jóval több bevételre tesznek szert, mint a turisztikai fellendülés előtt.

Sokan a multi-kulturális közeg meglétével magyarázzák az ország népszerűségét, hiszen Malajziában többféle vallás, helyi ételkülönlegességek, valamint az egymás mellett lévő kisvárosok és nagyvárosok együttélése is rugalmassá, és egyúttal vonzóvá teszi ezt a helyet. A fellendülésnek köszönhetően természetesen a légitársaságok is alkalmazkodtak, és manapság már egyre több járatot indítanak az ázsiai országba. Ez szerencsére a repülőjegyek árán is meglátszik, hiszen egy mai ember számára már egészen elérhető áron vásárolhat meg bárki repülőjegyet, hogyha Malajziába szeretne utazni. Persze a turizmus folytonosságáért tenni is kell, azonban a maláj kormány eddig rendesen helyt áll, hiszen töretlen az érdeklődés a turisták felől. Az elmúlt évi statisztikák egyértelműen kimutatják, hogy Spanyolország, Olaszország és Málta turizmusa visszaesett, nem így Malajziáé, ami a folyamatos fejlődésnek köszönhető.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A német kikötőváros, Cuxhaven

Cuxhaven Észak-Németországban található város, amely az Északi-tenger partjánál fekszik, Dánia déli határától mindössze párszáz kilométerre. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük