Kezdőlap » Családi élet » A nemi vágy nem mindig egyforma

A nemi vágy nem mindig egyforma

Az emberek életritmusa változó. Van, aki este, van, aki reggel aktívabb. Van, aki este korán szeret lefeküdni, reggel viszont vidáman, frissen ébred és ilyenkor tevékenyebb. Más meg inkább este marad fent sokáig. Ha a házaspár életritmusa nem egyforma, ez zavarhatja a szexuális életüket is. Az is lehet, hogy eltérő munkaidejük kényszeríti őket erre.

De mindenképpen úgy kell megszervezni az életet, hogy valamikor jusson idő a meghitt együttlétre is. A nemi vágyat sok minden befolyásolja. A hangulat, a fáradtság, a betegség, munkahelyi bosszúság és más körülmények, mind olyan tényezők, amelyekkel a házaséletben számolni kell, mert kedvetlenül nem szabad a nemi életet erőltetni. Ha a másiknak nincsen kedve hozzá, erőltetés helyett inkább kedveskedni kell. A nemi élet örömét nem lehet sem erőltetve kikényszeríteni, sem zavaró körülmények között megtalálni. Csak zavartalan, pozitív érzelmen alapuló, gátlásmentes egymásnak odaadással lehet eljutni a házasélet tartós boldogságához. A szexuális életet zavaró körülmények közül még néhány, ami zavaró lehet, a szülőkkel egy szobában nem lehet zavartalan házaséletet élni, de akkor sem, ha a pár ki van téve annak, hogy bármikor rájuk nyithatják az ajtót.

Még a kisgyermek jelenléte sem közömbös, mert nem mindig alszik el azonnal. Nem beszélve arról, hogy ha már nagyobb, gyakran csak tetteti az alvást. Mindezen túlmenően a gyerek lelki világát, fejlődését is károsan befolyásolja a szülők szerelmének, szexuális életének figyelemmel kísérése. Beszélni kell még a nem kívánt terhességtől való félelemről is. Ez zavarhatja annak a szexuális életét is, aki még sohasem esett véletlenül teherbe, ugyanakkor nem biztos, hogy zavarja azt, aki már több ilyenen túl van. Mindenkinek joga van annyira félni, amennyire akar, különösen olyan dolgoktól, amely valóban veszélyt jelenthet és amellett könnyen elkerülhető.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük