Kezdőlap » Egészséges életmód » A narancsbőr

A narancsbőr

A narancsbőr vagy más néven cellulitisz egy főként a nőket érintő bőrelváltozás, mely nevét onnan kapta, hogy a bőr elkezd a narancs héjához hasonlítani. A jelenség azért inkább a nőket érinti, mert az ő esetükben vastagabb a bőraljában lévő zsírszövet réteg, valamint a kötőszöveti réteg jóval lazább, mint a férfiaké. Ennek következtében a zsírszövet képes átjutni a kötőszöveti rétegbe, ahol lerakódik és összecsomósodik, kialakítva ezzel a narancshéjhoz hasonló dudoros bőrt. A cellulitisz a nők csaknem 95%-át érinti. Kialakulásában közrejátszanak genetikai tényezők, illetve az életmód is.

Hajlamosít a narancsbőrre a dohányzás, a túlzott koffeinfogyasztás,az alkohol, valamint a helytelen táplálkozás. A szépségipar rengeteg terméket kínál, mely megoldást jelenthet a narancsbőr kezelésére, ám számos otthoni praktika is rendelkezésünkre áll. Első és legfontosabb, amit a szakemberek nem győznek eleget hangsúlyozni, a folyadékfogyasztás. Szervezetünknek naponta 2-3 liter folyadékra van szüksége, de fontos, hogy ezt ne cukros üdítő formájában vigyük be. Ajánlatos minimálisra csökkenteni, de legjobb teljesen elhagyni a fehércukor és a fehérliszt fogyasztását.

A cukrot ahelyett, hogy elfogyasztanánk, használjuk bőrradírként! Zuhanyzás közben jól dörzsöljük át magunkat vele, alaposan öblítsük le, majd mosakodjunk le a megszokott módon, tusfürdővel. Jót tesz a bőrnek még a hideg-meleg vizes váltózuhany, illetve a különböző méregtelenítő gyógyteák. A testmozgás természetesen szintén elengedhetetlen a probléma megelőzésében, illetve kezelésében. Naponta minimum egy órát szánjunk sportolásra. Fontos azonban kiemelni, hogy ha egyszer már kialakult a narancsbőr, nem könnyű tőle megszabadulni. Legtöbb esetben teljesen nem tűnik el többé, ám ha ügyesek és kitartóak vagyunk, szinte észrevehetetlen lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hat a szervetere a krill olaj?

A krill olajat nem rég óta kezdték alkalmazni a természet gyógyászatban, régebben még nem ismerték …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük