Kezdőlap » Egészséges életmód » A méz, mint táplálék

A méz, mint táplálék

A történelem során a mézet mindig a természet egyik legtökéletesebb táplálékaként emlegették, mivel nagy mennyiségben tartalmaz fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, szénhidrátokat, enzimeket, fehérjéket és aminosavakat. Felhasználható cukor helyett sütéshez, italokhoz, salátaöntetekhez, vagy kenhetjük kétszersültre vagy teasüteményre. A méz azok közé a kevés édes termékek közé tartozik, amely a méhkaptártól a fogyasztóig semmiféle módosuláson nem megy keresztül.

Nagyon értékes táplálék, gyümölcs- és szőlőcukrot tartalmaz, amely be tud épülni a szervezetbe. A legtöbb természetes vitamin a mézben fordul elő: B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, A, E vitamin. Megtalálhatók benne az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek, mint a kalcium, foszfor, magnézium, nátrium, kén, vas, jód, kobalt réz, cink, mangán, stb. Ezek nélkülözhetetlen anyagok a különböző életfolyamatokban.

A méznek fertőtlenítő, baktériumölő hatása is van, számos veszedelmes baktériumot képes megsemmisíteni. Jó hatása van a sebek gyógyításakor és a gyulladások kezelésében. Az anyák, csecsemők és kisgyermekek táplálásában is óriási jelentősége van. A benne található hormonok szabályozzák a szívműködést és a vérkeringést, óvják a vesét és segítik a máj működését. Fékezheti a rosszindulatú daganatok terjedését, de csak addig számít teljes értékű tápanyagnak, amíg fel nem melegítik.

Rendszeres fogyasztása teljesítménynövekedést, a szervezet jó kondícióját eredményezi, hatékonyan véd a betegségekkel szemben. Éljünk a méz csodálatos hatásaival egészségünk védelmében !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük