Kezdőlap » Hotel » A Maya Riviéra

A Maya Riviéra

A Riviera Maya egy olyan Mexikóban található turisztikai terület, amelyet sokan csak a Maya Riviéraként ismernek. A nem túl nagy terület tulajdonképpen egy turisztikai folyosó része, de egyben Playa del Carmen város egyik része is. A turisztikai paradicsom leginkább az üdülőiről híres, ahol all-inclusive szolgáltatásokat, és szállásokat kaphatunk közvetlenül a tengerpart közelében.
A területen számos luxus villa, és jacht várja, hogy a pihenni vágyó vendégek itt töltsék szabadidejüket, és válasszanak a nevezetes üdülőhelyek egyikéből, az Azul Sensatori, a Barcelo Maya, a kék Tulum vagy az El Dorado Royale luxus választékából. Habár a Maya Riviéra egyenlőre csak egy kisebb városrész, a helyi kormány tervei szeretnék ezt megváltoztatni, és egy saját üdülővárost alapítani.

A Maya Riviéra önmagától értetődő vonzerejét csak tovább fokozzák a part mentén található zátonyok, és mindaz a vízi sport, tevékenység amire itt lehetősége van bárkinek. Itt található a világ második leghosszabb korallzátony rendszere, ami lehetőséget ad a vízisíelésre, az úszásra, és persze a búvárkodásra is, de hogyha már meguntuk a vizet, egy dzsungeltúrára is befizethetünk a szárazföldön.

Ezt a helyet nem véletlenül nevezik Maya Riviérának, ugyanis rengeteg maya emlék, régészeti kincs is található a területen. A helyi vízi parkokban nemcsak a delfinekkel úszhatunk, de csodás tengeri élőlényeket, például teknősöket is megcsodálhatunk a saját szemünkkel. A riviéra alatt a világ két legnagyobb barlangrendszere is megtalálható, a Sac Actun és az Ox Bel Ha.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük