Kezdőlap » Látnivalók » A Máltai Nagymesterek palotája

A Máltai Nagymesterek palotája

Kevés annyira beépített sziget van a világon, mint Málta, és ez nem csak a tömegturizmust kiszolgáló üdülőtelepek miatt van. Az utcákon szinte bármerre jár az ember, rögtön szembetűnő, hogy az épületek nagy része öreg. A városkép több évszázados, vagy inkább több évezredes fejlődés eredménye, hiszen a sziget nem egyszerűen régi, hanem kifejezetten ősi. Történelmének kezdetei a mítoszok korába vesznek.

La Vallettában számos látnivaló akad, az egyik ilyen fontos épület ahova látogassunk el a „Nagymesterek palotája”, ami eredetileg a Johannita lovagok nagymestereinek lakhelye volt, ma a Máltai parlament színhelye és Málta elnökének hivatalos rezidenciája. Elegáns termei és udvarai a turisták előtt is nyitva vannak, kivéve akkor, mikor protokoll funkciót látnak el. Falfestményei a Johannita rend egy viszonylag rövid epizódját jelenítik meg, mégpedig az 1565-ös török ostromét, amelyben a rend lovagjai sikeresen megvédték Málta szigetét a török támadástól.

Három terem található ebben a palotában, az első és legnagyobb a sárga díszterem, mely mérete miatt kiválóan alkalmas konferenciák tartására is.
A két másik színes terem a vörös és a zöld együtt véve sincsenek akkorák, mint a sárga, viszont itt az ezekben található freskókon a történelem egy sokkal nagyobb szeletét örökítették meg. A zöld teremben a jeruzsálemi éveket, külön érdekessége a teremnek, hogy a mi II. András királyunk is látható az egyik képen, mert ő maga személyesen is részt vett az egyik keresztes hadjáratban.
A vörös szobában a rodoszi éveket láthatjuk. A vörös díszteremben, vagy másképpen a nagykövetek termében fogadták a nagymesterek a fontos látogatókat, a máltai elnök ma is itt fogadja a diplomáciai küldötteket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük