Kezdőlap » Fitnesz » A low-fat diéta

A low-fat diéta

Ahogy a nevéből is kiderül, a Low-Fat az alacsonyabb zsírtartalmú étrendet jelenti. A low-fat diéta gyűjtőnév, azoknak az étrendeknek a megnevezése, amelyek a zsírbevitel redukálására épülnek. Ide tartozik például a Low-Fat 30 diéta, ahol a kalóriabevitelnek mindössze 30%-a származhat zsírból.
A zsír grammonként 9 kalóriát tartalmaz, több, mint kétszer annyit, mint ugyanekkora mennyiségű szénhidrát vagy fehérje. Nem csoda, hogy az elhízás egyik fő okának tartják a magas zsírbevitelt, zsírdús élelmiszereket.
Számos diéta alapul a zsírbevitel csökkentésére. A zsírcsökkentett étrendet egyéni igények szerint, változatosan tudjuk összeállítani. Az étrend kalóriatartalmát könnyebb a célunknak megfelelő szinten tartani a low-fat diéta esetén: a zsírszegény élelmiszerek fogyasztásával kevesebb energiát juttatunk a szervezetünkbe. A zsírcsökkentett táplálkozás elsősorban szénhidrátforrásokat tartalmaz, például a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, rizs, friss gyümölcs és zöldség. Ezenkívül a zsírszegény tejtermékek, sovány húsok szerepelnek az étlapon. Mértékkel még az alkoholfogyasztás is megengedett a low-fat diétákban-
A célzott, tudatos táplálkozás hosszú távon is pozitívan hat az étkezési szokásainkra. Mivel a zsírszegény étrendben nem szerepel tilalom bizonyos élelmiszerekre, ételfajtákra, a diéta akár hosszabb távú életmódváltást is lehetővé tesz, és elősegíti a tartós súlycsökkentést. A low-fat diétáknál is érvényes azonban a fogyókúrázás általános elve: a napi energiabevitelnek a szervezetünk által felhasznált energiánál kevesebbnek kell lennie, hogy fogyni tudjunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük