Kezdőlap » Divat és szépség » A lézeres szőrtelenítés előnyei, és hátrányai

A lézeres szőrtelenítés előnyei, és hátrányai

A nemkívánatos szőrszálaktól sokféleképpen megszabadulhatunk. Az összes módszernek megvannak az előnyei, és a hátrányai. Egyre népszerűbb a lézeres szőrtelenítés: mellette szól, hogy tartós, és fájdalommentes technika. Azonban, ahogy a közmondás is tartja, nem mind arany, ami fénylik. Mielőtt tehát meghozzuk a döntést, és a lézeres szőrtelenítést vesszük igénybe, érdemes átfogóan informálódnunk a módszer pozitív, és negatív aspektusairól, esetleg bőrgyógyásztól, kozmetikustól tanácsot kérni.

A lézertechnika előnyei
Kétségkívül a módszer egyik legfontosabb előnye, hogy az epiláció rendkívül tartós. Meghatározott számú kezelést követően a szőrszálak egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben, lassan nőnek vissza. További előny, hogy a lézersugár általi epiláció lényegesen kevesebb fájdalommal jár, mint a népszerű brazil gyanta. A módszer alkalmazása esetén a kellemetlen szőrbenövés is kizárt.

Lézeres szőrtelenítés: a hátrányok
A lézeres módszer nagy hátránya az anyagi vonzata. A kezeléshez high-tech eszközökre van szükség, és ennek meg kell fizetni az árát. Ráadásul ahhoz, hogy az összes szőrszálat el lehessen távolítani, 10-15 alkalom is szükséges lehet. A lézerkészülék csak az úgynevezett “aktív”, növekedési fázisban lévő szőrhagymákat ismeri fel, az éppen inaktívakat nem. További hátrány, hogy a szakszerűtlen lézeres kezelés akár égési sérüléseket, és pigmentációs zavarokat is okozhat. A módszer nem minden bőrtípus számára megfelelő, sötétebb bőrszín, vagy kevés színanyagot tartalmazó szőrszálak esetén nem mindig hatékony.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük