Kezdőlap » Fogyókúra » A legjobban menő fogyókúra irányzatok 2013-ban

A legjobban menő fogyókúra irányzatok 2013-ban

Az életmód tanácsadók, és a fogyókúrák mesterei mindig intenek a tél vége felé, hogy nem ártana egy kicsit egészségesebben étkezni, odafigyelni magunkra, és leadni azt a pár plusz kilót, amit persze a karácsonyi dőzsölés során felszedtünk. Persze vannak olyanok is, akik nem csak néhány felszökött kilótól szeretnének megszabadulni, hanem egy kicsit nagyobb feleslegük van, számukra a legideálisabb az olyan fogyókúra, amely hosszú távon, életmódszerűen követhető.

Az idei év 3 top divatos fogyókúrái közé tartozik a klasszikus, 90 napos diéta. Ez nemcsak népszerű, hanem egyszerű is. A diéta lényege, hogy 90 napon keresztül szét kell választani az ételeket négy csoportba, a fehérje-, a keményítő- és a szénhidráttartalmú ételek alkotják a csoportokat, majd a negyedik napon csak gyümölcsöt fogyaszthatunk. A diéta lényege, hogy a napokat nem szabad felcserélni, és kihagyni sem, ezt három hónapig kell ismételni, természetesen a napokon nem ehetünk csak a kategóriába tartozó ételeket, viszont azokból a mennyiség nincs megszabva. A diéta végére általában 10-12 kilótól szabadulhatunk meg, és ami pozitívum benne, hogy biztosan nem fogjuk megunni, valamint nem kell lemondanunk semmiről.

A második legnépszerűbb diéta az idei évben a mediterrán diéta, melynek a lényege, hogy minden étkezést egyfajta ünnepnek, rituálénak tekint. A hangsúly az ételek kiválasztásán, és minőségén van, a diétának nincs mennyiségi korlátja, ezért a fontossági sorrendben az áll az első helyen, hogy minőségi termékeket fogyasszunk.

A top 3 bronz dobogósa idén a fit for life diéta. Ez igazán hasonlít a 90 napos diétához, annyi különbséggel, hogy habár ez a módszer is szétválassza az ételeket, nem annyira szigorúan, mint az előbbi, így azok számára sokkal jobban tartható, akik szeretnek egy nap többféle ételt is enni. A diéta követői szerint akár 15 kilótól is megszabadulhatunk a módszer segítségével, és hosszú távon is követhető, életmód formában, így a jojó effektus is elkerülhető általa. A lényeg, hogy a megkülönböztetett két csoportot ne vegyítsük egymással, és fogyasszunk több gyümölcsöt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük