Kezdőlap » Hotel » A lagúnák városa, Velence

A lagúnák városa, Velence

Velence városa Olaszország északnyugati részén található, központja a Veneto régiónak. A város a Velence-lagúnában fekszik, ami az Adriai-tenger északi részénél található, a Pó és a Piave folyók torkolatai között. Lakossága körülbelül 260 ezer fő, ami évről-évre ingadozik a turisták száma miatt. Velencét sokan csak a „víz városa”ként ismerik, míg mások gyakran nevezik a „fény városának”, vagy az „Adria királynőjének”.
A várost már a korai középkortól nagyon sokan lakják, ami annak köszönhető, hogy Olaszország északi részének a legnagyobb kikötőjével rendelkezik.

Emiatt egy önálló hatalommá nőtte ki magát az 1500-as évekre, és volt olyan időszak, mikor Velencét tekintették Olaszország központi városának. A város érdekessége, hogy a legtöbb épület egymáshoz közel álló cölöpökre épült, melyek a tenger mélyébe 8 méter mélyre nyúlnak, és a házak alapját pedig isztriai mészkő erősíti meg. Velence belvárosát több mint 100 csatorna osztja fel, ezek egyben közlekedési útvonalak is, melyek közül a legnagyobb a Giudecca csatornája, és a Canal Grande.

A városban a csatornáknak köszönhetően több mint 400 híd található, melyeket ponte-nak hívnak. A város kisebb-nagyobb szigetei rácsszerűen vannak összekötve egymással, és a helyiek a különböző utcákat is megkülönböztetik egymástól, elsősorban méretük alapján, így vannak keskeny utcák, bevásárlóutcák, hosszú utcák, mellékutak. A történelmi belváros terei is az utcákhoz hasonlóan vannak rangsorolva, egy piazza, két piazetta található a belvárosban, és több kisebb tér elnevezést is megkülönböztetnek, szintén méreteik alapján.

A városban többféle épületet találunk, melyek egy hétköznapi ember számára már önmagában látványosak lehetnek. Számos középület mellett paloták, polgárházak, céhes házak és templomok is helyezkednek el itt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Togó fővárosa, Lomé

Lomé a Togói Köztársaság, vagy más néven Togó fővárosa, és egyben természetesen az ország központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük