Kezdőlap » Divat és szépség » A lábujjkörmök lakkozása: hogyan maradhat tartós a festés?

A lábujjkörmök lakkozása: hogyan maradhat tartós a festés?

A körömlakk könnyedén lepattogzik a lábujjakról, ami a nyári hónapokban kifejezetten kellemetlen lehet. Néhány egyszerű tanács megfogadása segíthet abban, hogy amikor legközelebb kifestjük a lábkörmeinket, az eredmény tartósabb legyen.

Így tart tovább a körömlakk
Ahhoz, hogy a lakk tartósabban megmaradjon a körmeinken, még azelőtt figyelnünk kell néhány dologra, mielőtt a lakkozásba belekezdünk. Fontos, hogy a procedúra előtt a körmeinket alaposan megtisztítsuk, és a zsírréteget is eltávolítsuk róluk. Az újabb körömlakk felvitele előtt fontos, hogy az előző lakkot maradéktalanul távolítsuk el. A legjobb, ha a lemosás, és a következő lakkozás között néhány napig pihenni hagyjuk a körmeinket. Semmiképpen ne krémezzük be a lábfejünket a lakkozás előtt, mivel a testápolók a körmökön is zsírréteget képeznek, ami miatt a körömlakk hamar lepattogzik.

A megfelelő előkészületek után nekiállhatunk a lakkozásnak. Elsőként egy alapozó lakkot vigyünk fel: ez nemcsak az elszíneződéstől védi a lábkörmöket, hanem arról is gondoskodik, hogy a köröm apró egyenetlenségeit kiegyensúlyozza, így a fölötte lévő réteget tartósabbá teszi. Ha a körmeinken nagyobb repedések vannak, ajánlott ezeket külön feltölteni lakkal, mivel a színes körömlakk az egyenes felületen tovább megmarad.

Több rétegű lakkozás: a lábkörmöknél is fontos
Amikor az alapozó lakk megszáradt, jöhet a színes körömlakk. A legjobb, ha két rétegben visszük fel a körmökre, így a lakk tartósabb lesz. Utolsó lépésként egy fedőlakk használatával biztosítjuk a megfelelő csillogást, és a hosszan tartó színt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük