Kezdőlap » túrabakancs » A lábbeli, amiben élmény a séta

A lábbeli, amiben élmény a séta

Nem kevesen panaszkodnak fájó lábukra, talpukra, bokájukra, hogy nem tudnak ők sokat gyalogolni, nem szeretnek kirándulni, hiszen fél kilométer után már alig várják, hogy leülhessenek. Sokan annyira elszoktak a két lábon való járástól, hogy egy kisvároson belül is inkább beszállnak az autójukba és azzal furikáznak el az amúgy közeli pékségbe egy kiló kenyérért. Ez a fajta lustulás akkor indulhat be a leginkább, amikor a fiatal megkapja a jogosítványát és az izgalom hevében nem is akar már mással közlekedni, mint a szülei autójával, esetleg az újonnan kapott vagy vett járművel. És bár később alábbhagy a vezetés adta izgatottság, az illető megszokja, hogy három lépést sem kell tennie, csak ülni, és övé a világ. Eltekintve az autózás környezetszennyező melléktermékeitől és a kínos parkolóhely-kereséstől, a mozgáshiány, belustulás nagy probléma az egészség szempontjából is, hamar észrevesszük, hogy fájósabb lesz a hát, a láb, egyre kevésbé tudjuk élvezni a levegőzés örömét is.

Pedig tavasszal, ősszel, vagy egy kellemes nyári napon test -és lélekfrissítő tud lenni egy kirándulás a hegyekben, erdőkben. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem mindig a mi edzetlenségünkből adódóan nem élvezzük a kiadós sétákat. A jó cipő meglétével nem csak a pillanatnyi kényelmet biztosítjuk, hanem hosszútávon is jót teszünk testünknek a jól kialakított lábbelivel. Ezért, már egészen kisgyerek kortól érdemes jó minőségű cipőt vásárolnunk gyermekünknek, mert ezzel csökkentjük a később kialakuló lúdtalp, hátfájás kockázatát. A legjobb, ha bemegyünk egy speciális túraboltba és kiválasztjuk a számunkra legideálisabbnak tűnő cipőt. Bár az ártól gyakran nehéz eltekinteni, arra kell gondolni, hogy egy felnőtt embernek talán évtizedekig kihúzza egy jó bakancs.
Egy jól kiválasztott túrabakancsban mászkálva nem csúszkálunk annyit a köveken, jobban meg tudjuk tartani az egyensúlyunkat a sziklákon, farönkökön, és puha talpának köszönhetően 10-20, esetleg még több kilométer sem jelent megerőltetést. A kirándulás közben nem a sajgó talpunkra fogunk gondolni, hanem a csivitelő madarakat, a patak csobogását és a fák susogását fogjuk élvezni.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük