Kezdőlap » Házépítés » A külső napellenző roló, mint tetőárnyékoló a családi háznál

A külső napellenző roló, mint tetőárnyékoló a családi háznál

A napellenző rolónak számos pozitív tulajdonsága van, mint például az, hogy optimális megoldást képes nyújtani a napsugárzással szemben, valamint a túl meleg napsütéssel szemben is, különösen nyáron, amikor inkább hűtenénk a házat, minthogy fűtenénk azt. Emellett azonban szintén a külső napellenző roló pozitív tulajdonságai között említhetjük meg azt is, hogy azzal együtt, hogy képes megvédeni a nap káros sugaraitól, lehetővé teszi azt is, hogy a környezettel tartsuk a kapcsolatot, és a kilátást is meghagyja számunkra. A külső napellenző roló tulajdonsága ezen kívül az is, hogy mivel kívül helyezkedik el, ezért nem a helyiségen belül veri vissza a hősugárzást, hanem kint, vagyis ennek köszönhető az is, hogy a nyári, legmelegebb napokon megóv a nagyon meleg beáramló levegőtől is. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a szemünknek is egyfajta látási komfortot biztosít azáltal, hogy megvéd a káros fényvisszaverődésektől, ami például a számítógépes munkánál lehet különösen fontos tényező. A külső napellenző roló jellemzője, hogy olyan hálóból készül, amely tartós, és az időjárás viszontagságaival szemben is tartós, valamint ezzel együtt ellenálló is. Érdekes a szerkezete, ugyanis rugóval felszerelt hengerre van feltekerve, és hasonlóan a redőnyhöz, egy kifejezetten erre a célra kitalált alumínium tokba van belebújtatva, amit az ablak fölé szerelünk föl. Ez a szerkezet mind azt biztosítja, hogy a napellenző roló könnyen kezelhető szerkezet legyen, valamint a szerkezet biztosítja az anyag szélesebb használatát is, aminek köszönhetően nagyobb árnyékolást tesz lehetővé. A külső napellenző rolóhoz tartozik egy távirányító rúd is, amely segít a roló kezelésében.

A rolókat összesen két csoportra oszthatjuk szét, az alapján, hogy milyen típusúak vannak jelenleg. Az első csoportból összesen három színben kaphatók a rolók, és ez egy olyan anyag, amelyet tíz százalékos relatív átláthatóság jellemez, míg a második csoportban csak két színben kaphatók, és csak egy százalékos relatív átláthatóság jellemzi. A rolókat néhány szóban jellemezhetjük is, hiszen mindenképp megemlíthetjük, hogy az eredmény és az ár értékében ez az olyan tetőárnyékoló, amely sokak szerint a leghatékonyabb az összes közül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük