Kezdőlap » Fitnesz » A korai sport reggeli előtt több zsírt éget!

A korai sport reggeli előtt több zsírt éget!

Már reggeli előtt felhúzni a futócipőt, és elindulni edzeni a közeli parkba – a kora reggeli sport rendkívüli önuralmat igényel, és nem mindenki képes beépíteni a mindennapjaiba. Pedig megéri: egy tanulmány szerint a felkelés után, éhgyomorra végzett edzés során akár 20%-kal több zsírt égethetünk, mint a későbbi órákban, vagy egy teljes értékű reggeli után.

A tanulmány keretein belül a kutatók azt akarták megtudni, milyen hatással van a kora reggeli edzés a zsírégetési folyamatokra, táplálékfelvételtől függően. A kutatásban 12 egészséges férfi vett részt, akiket két csoportra osztottak. A kísérlet ideje alatt a résztvevők minden reggel futóedzést végeztek. Az egyik csoport üres gyomorral kezdte el a tréninget, a többiek egy csokoládés turmixot reggeliztek előtte. Ebédre mindkét csoport tagjai egy adag tésztát fogyasztottak: a táplálékfelvételt a kutatók részletesen dokumentálták, majd kiértékelték.

A reggeli nélkül edző csoport tagjai 20%-kal több zsírt égettek el a futás során. A későbbi étkezéseket illetően a kutatók azt tapasztalták, hogy az éhgyomorra végzett megterhelő edzés ellenére a csoport tagjai nem voltak éhesebbek, nem vittek be több kalóriát a szervezetünkbe a nap folyamán, mint a többiek. A korai lefekvés, és a reggeli előtti sporttevékenység tehát mindenképpen kifizetődő. Amellett, hogy fittebben kezdjük a napot, a diéta hatékonyságát is javíthatjuk, hamarabb megszabadulhatunk a zsírpárnáktól. A sport mellett természetesen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás is fontos a tartós fogyáshoz, és ahhoz, hogy a reggeli zsírégetés látható eredményekkel járjon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük