A kollagén

A kollagén, szépségünkben nagy szerepet játszik. Természetes úton és mesterségesen is be lehet vinni szervezetünkbe a kollagént amely szépségünkért felelős. A kollagén, nagyon jól megköti a vizet. Gondoljunk csak a kisbabák bőre milyen szép és puha, ez azért van, mert akkor még rengeteg kollagén van szervezetükben, és ez segíti a bőrben a vizet megtartani, és ettől csodálatos puha lesz. Később ürül szervezetünkből, ezért kell pótolni. Hisz a bőr hidrálásában döntő szerepet játszik.
A kollagént igazából táplálkozással visszük be. De sajnos a mai táplálkozás felfogással nem kerül be igazán. ezért a rengeteg narancsbőrös, hamar ráncosodó arcbőr, törékeny csontok, és ízületi betegségek, elsősorban a szalag szakadása.

A kollagén, bármily meglepő, de olyan ételekben van, amit szinte a mai táplálkozás tilt, és nem tart egészségesnek.
Ilyen élelmiszerek a csirkebőr, csirkeláb, borjúláb, sertésláb, malacfül. Ugye, ezeket nem igazán esszük, pedig ezek fogyasztása tesz széppé, fiatalossá és egészségessé.

Bármily furcsa, akik sokat esznek csirkebőrt, csirkelábat, és sok körömpörköltet, és borjúlábszárat fogyasztanak, fiatalosak, és egészségesek maradnak, mert ezek kollagénben gazdag élelmek. Emlékezzünk a körömpörkölt, másnapra kocsonyás lesz, ugye, na,ez a kollagénnek tudható be, mert a kollagén a vizet megköti, magába szívja, ettől lesz a kocsonya, és a köröm és borjúláb pörkölt is kocsonyás. Ettől maradunk fiatalok és szépek, és egészségesek. Tehát, együnk minél többet a felsorolt élelmiszerekből!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük