Kezdőlap » Egészséges életmód » A koleszterin “megöl?”

A koleszterin “megöl?”

A koleszterint szervezetünk állítja elő. Két fajta koleszterin van, a jó HDL és a rossz LDL. A rosszat csökkenteni kellene, a jót emelni a vérben, mert a jó az érvédő hatású. A koleszterin számos dologban részt vesz az emberi szerv működésében. A koleszterint teszi felelősé a szívinfarktusért is, habár ez statisztikailag nem bizonyított. Az értékeket már sajnos olyan alacsony szintre lehozták, hogy, már lassan a gyermekeknek is koleszterin csökkentőt kellene adni. Ez csupán a gyógyszeripar profitálása miatt van.

Elhitetik az emberekkel, hogy a koleszterin rossz, és gyilkos! De, legyünk kicsit őszinték, szervezetünk állítja elő, akkor a saját szervezetünk meg akarna minket ölni? Nem! Kampányolnak, hogy zsírmentesen étkezzünk! Sok élelemre mondják, koleszterint emel, tehát nem javasolt az evése. De ez nem így van! Azzal kéne inkább foglalkozni, hogy szervezetünk, miért nem tudja feldolgozni, mi okozza a blokkot. De sajnos kiírják a koleszterin csökkentőket/amely az agyban blokkolja le, ne termelje a szervezet, holott erre szükségünk van/ A gyógyszereket jelen pillanatban csak állatokon kísérletezték ki.Tehát, igazából nem ismertek a mellékhatásai sem!

Statisztikai kutatást is végeztek kutató orvosok, és semmivel nem haltak meg nagyobb arányban azok akiknek magas, mint akiknek nem. Sőt, a gyógyszer szedők között is szép számban hunytak el infarktusban.
Tehát, ez is az bizonyítja, a koleszterin kell, és, az hogy mennyire van szüksége az embernek, az magától az embertől függ! Ezért nem kell a sonkáról, kolbászról, szalonnáról lemondani, hanem be kell vinni azt a szervezetünkbe ami az ereket megerősíti. Ez a következő cikkemben lesz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges italok: borsmenta-, gyömbér-, és jeges tea házilag

A tea az egyik legnépszerűbb ital világszerte. Nemcsak sokoldalú ízvilága teszi különlegessé, hanem a pozitív …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük