Kezdőlap » Hotel » A kis görög paradicsom, Koskinou

A kis görög paradicsom, Koskinou

Koskinou település egy kisebb falu, mely Rodosztól nem messze található, a kalliteai önkormányzathoz tartozik igazgatásilag. Koskinou településre azért érkeznek szívesen a turisták, mert itt megtekinthetik azt, milyen is egy igazi görög kis falucskában az élet. Aki ide érkezik, megcsodálhatja a helyi lakóházak színes homlokzatát, a színes kis kerti virágokat, melyet kavicsokkal öveznek a rend, és hagyomány kedvéért, valamint a házakat belülről. Egy tradicionális görög otthon rendkívül barátságos, és elsősorban vidám, hiszen olyan beltéri elemeket helyeznek el az otthonukban az emberek, melyek a mindennapokat feldobják, például ilyenek a kerámiatányérok, kézműves textíliák.

Ez a kis falu teljes mértékben bemutatja a görög folklórt, az ide érkező számára, akaratlanul is. A turistákkal a helyiek rendkívül kedvesen, természetesen bánnak, amely bárkit elbűvöl, hiszen akármerre megyünk, mindenhol kis tavernákba botlunk, ahol a helyi fogásokat is megízlelhetjük. Koskinou faluban júliusban rendezik meg a helyiek az Agias Marinas zenés-táncos rendezvényt, amely biztosan felejthetetlen élményt ad mindenkinek, aki helyben van ekkor. A település központjában találunk egy skanzent, amit érdemes megtekinteni, hiszen bemutatja a lakók művészetét, hagyományait.
A kis településen nem sok szállás van, csupán néhány villa, vagy apartman, ahol megszállhatunk, esetleg a környéken találhatunk kiadó házakat, szobákat, vagy magánszállást is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük