Kezdőlap » Hotel » A kis Antillák Guadeloupe

A kis Antillák Guadeloupe

A kis sziget a Karibi-tenger térségében található, és a volt francia gyarmatok közé tartozott még az 1900-as években is. Két óriási vizes terület veszi körül, nyugatról a Karibi-tenger, keletről az Atlanti-óceán. A fővárosa Basse-Terre aminek a lakossága körülbelül 15 500 fő.

Guadeloupe két nagyobb szigetből áll, az egyik Basse-Terre a másik Grande-Terre. Mindkét térség szélvédett övezetnek számít, ami a Karib-tengeren igen nagy előnyt jelent egy turistacsalogató tengerpartnak.
A Grande egy változatos formákat öltő sziget, mivel kisebb dobok, hegyek, tisztások is találhatóak rajta és egy igen kiváló homokos lágy tengerpart veszi körül ezt a kis paradicsomot. A Basse a túrázni valók számára egy igazi kihívás, mivel az egész sziget vulkanikus talajon fekszik, ami egy egyenetlen felszínt eredményez, nagyobb dombokkal, hegyekkel, és sűrű őserdőkkel. A két sziget legnagyobb látványosság a Soufrière vulkán, ami még mai napig működik, és ha valamikor kitör, sokak szerint akár az egész sziget is veszélyben kerülhet, ám a tudósok szerint, erre még 100 évig nem kerülhet sor.

Guadeloupe természetesen a maga köré épített turizmusából tartja fenn önmagát, azonban jelentős itt a banán, a déli gyümölcs és a cukornád termelés is. A szigeten a többi Karib térségben található városokhoz képest itt is a fő népital a rum.
Guadeloupe legnagyobb városa és egyben központja Pointe-a-Pitret, ahol a legtöbb szállodát és apartman találhatjuk, és itt vannak a központi kikötők és repterek is. A város tengerpartja a térségben a legkiválóbb, lágy, szinte szemcsés homokos partszakaszai igazán kiváló helyszínek lehetnek egy családi fürdőzésnek, vagy éppen csak napozásoknak. Innen nem messze található a Chutes du Charbetet Nemzeti Park ahol megannyi érdekességet fedezhetünk fel a Karibi térségből. A közlekedés a szigeten lehetséges autóval, a part mentén hajóval, vagy ha hosszabb távra mennénk 4-5 személyes kis repülőgéppel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük