Kezdőlap » Fitnesz » A kerékpározás jót tesz egészségünknek

A kerékpározás jót tesz egészségünknek

Különböző tanulmányok során is bizonyították, hogy akár napi félóra mozgás is segíthet a szívbetegségek, a kettes típusú diabétesz, az elhízás, és egyéb megbetegedések megelőzésében. A kerékpározás ideális választás, mert a sport, és a szórakozás kombinációját jelenti, emellett gyakorlati előnyökkel is rendelkezik. Egy biciklitúra a családdal ideális kikapcsolódás, és egyben sporttevékenység. Aki az autó helyett a biciklit választja a munkahelyre járáshoz, nemcsak a benzinköltséget spórolja meg, hanem egészségének is jót tesz.

A biciklizés pozitívan hat a szívre, és a keringési rendszerre. Hosszú távon csökkenti a vérnyomást, és a szívfrekvenciát. A szívizom edzettebb lesz, ezáltal kisebb a szív-, és érrendszeri megbetegedések rizikója. Ahhoz, hogy csökkentsük a szívinfarktus, és a szélütés kockázatát, a rendszeres kerékpározás ideális választást jelent. A testmozgás során növekszik a kalóriafelhasználás, és a felesleges kilóktól is megszabadulhatunk. A túlsúly csökkentése pozitívan hat a koleszterinértékekre, ezáltal az érelmeszesedés rizikója is csökken. Sporttudományi kutatások során megállapították, hogy a rendszeres biciklizés a hátfájást is megelőzheti. További jótékony hatása, hogy segíthet a stressz, a feszültség csillapításában.

A kerékpározás pozitív hatásaihoz azonban elengedhetetlen, hogy a kerékpár ülése, és a kormány a megfelelő magasságban legyen. A kerékpárokat forgalmazó szaküzletekben a szakemberek segíthetnek kiválasztani a számunkra megfelelő biciklit, és amennyiben mégis problémánk lenne, segíthetnek a megoldásában. Amennyiben tehát a biciklivásárlás mellett döntünk, érdemes mindenképpen a szaküzleteket választani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hatékony edzés: akár 15 perc elegendő?

Napjainkban, rohanó életmódunk miatt az idő kiemelt fontosságú: legtöbbször nincs elég belőle, így minden másodpercet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük