Kezdőlap » Nyaralás » A káprázatos Cote d’Azur

A káprázatos Cote d’Azur

Az olasz határtól St.-Tropez-ig, a kéklő tenger partján pazar villák, luxusszállodák magasodnak, a vízen luxusjachtok ringanak.
Valamikor az 1800-as években a borongós Britanniából a Cote d’Azurre angolok ezrei érkeztek, hogy a kellemes klímájú vidéken töltsék el a téli hónapokat.Nizzában egymás után bújtak ki a földből a patinássá lett szállodák.
A tél angol vendégeit követték a nyaralók, arisztokraták,hercegek, milliomosok és milliárdosok a világ minden tájáról.S kialakult a Cote d’Azur, amellyel pompában, természeti szépségekben kevés tája vetekedhet a világnak.
Nizzában a francia Riviéra fővárosában, pazar luxusszállodák nyújtóznak az égig, de az óvárosban a magasra nyúlt házak között a szűk sikátorok történelmi hangulatot árasztanak.A sétálóutcákon még éjfélkor is hullámzik a tömeg, s az éttermek teraszain a francia konyha különlegességeit tálalják fel a vendégeknek.

Cannes, a filmfesztivál városa és St.-Tropez igazi nagyvilági üdülőhelyek, ellentétben Mentonnal, ahol mindenütt ott van a világ arisztokráciája, de láthatatlanul.
A partot északról övező hegyek között hangulatos falvak, városok várják a turistákat, amiket mediterrán nyüzsgés jellemez .A szikrázó napsütés, a selymes, azúrkék tenger, a finom homok napozásra, strandolásra csábítja az idelátogatókat.A Cote d’Azur varázsához hozzátartoznak a szivárvány színeiben pompázó virágok.
Vitathatatlan, hogy a francia Riviéra egyet jelent a fényűzéssel, ám előzetes tájékozódás után honfitársaink is találhatnak pénztárcájuknak megfelelő szállást, éttermet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük