Kezdőlap » Növények » A kamilla tea gyógyító hatásai

A kamilla tea gyógyító hatásai

A kamilla virág hazánkban nagyon sok helyen megtalálható. Akár a mezőkön is teremhet ez a kis apró fehér virág de legfőképpen nyáron van nagyon sok. Ez a nagy virágzás Április elejétől egészen május végéig tart. Na ilyenkor érdemes ezeket a kicsi apró virágokat összeszedegetni és otthon kiszárítani! A kamilla virágot országszerte más néven szólítják mert ugyebár a gyógyító növények című könyvben is megtalálható. Hívják még: székfűnek, katókának és teafűnek is.

Hatóanyagai ami egészséges is!: A kamilla virág nagyon sok illőolajokat tartalmaz és nyálka szeszkviterpénét , flavonoidok, azulént is.

Szeretnénk a kertünkben is hogy teremjen?

Ha szeretnénk hogy a kertünkben is teremjen ez a csodálatos gyógynövény akkor nem kell mást tennünk mint vennünk kamilla magot és augusztus végén elültetnünk a kertünkben kiválasztott félárnyékos helyen. A nyár vége felé kinyílik akkor érdemes leszedni és kiszárítani majd teákban elfogyasztani.

Gyógyító hatásai:

A kamilla virág tökéletes ellenszer lehet a köhögésre, görcsös fájdalmakra, gyulladás ellen is kiteszi a helyét. A teája enyhíti a megfázást, gyomorpanaszainkat és a hányingert is. Még a teája jól lehet a bőrön: pattanások ellen és a haj öblítésére is megfelelő. Ha megfáztunk nem nagyon szükséges teát innunk már az illőolaj tartalma miatt elég hacsak belélegezzük.
Ha be gyulladt a szemünk kamilla teát főzzünk le és mártsunk bele a vatta pamacsot és tegyük a szemünkre csillapítja a fájdalmainkat és meggyógyítja a gyulladást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A nagy csalán

Az egyik legismertebb gyógynövény, amit azonban sokan csak gyomnak tartanak a csalán. A világon kb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük