Kezdőlap » férfi póló » A jó minőségű férfi pólók

A jó minőségű férfi pólók

A póló története a 20.század elejére vezethető vissza.
A teniszezők hosszú ujjú ingben és flanel nadrágban játszottak, ami igen zavaró volt, ha az ing ujját feltűrték és izzasztó is lehetett a játék egy ilyen mezben. René Lacoste (a neve minden pólót viselő embernek ismerős) hétszeres teniszbajnok tervezte az első rövid ujjú fehér galléros,gombos pólót, ami pamutból készült, kényelmesen lehetett benne mozogni és a pamut anyagából adódóan az izzadtságot is felszívta.

Először 1926-ban viselte a US Open Chanpionship-en. 1927-ben egy krokodil emblémával jelölte meg pólóit.1933 óta olyan népszerű lett a tenisz póló,hogy később más sportágak képviselői is elkezdték hordani, például a golfozók is szívesen hordták a hagyományos V kivágású golf pulóver helyett. Ezeknek a galléros, gombos,zsebes pólóknak az a nagy előnyük, hogy ha szorít a nyaknál, lazán kigombolható, ha felhajtjuk a gallért védi a nyakat a tűző nap ellen és mivel elég hosszúak, így a nadrágból sem csúsznak ki, vagy éppen ellenkezőleg, kívül is hordható, amit egy hagyományos inggel nem nagyon teszünk meg.

A 1980-as években a póló népszerű lett a fiatalok körében is, de már nem csak a hagyományos Lacoste formájú gombos-galléros, hanem a kerek- a v nyakú pólók is amiket különböző feliratokkal, mintákkal tesznek színesebbé.
Sokszor a poló felirata, mintája nagyon sokat elárul viselőjéről. Megtudhatjuk, melyik focicsapatnak szurkol, melyik zenekart vagy énekest szereti, vagy, hogy egyáltalán mi a világról a véleménye, a hitvallása.

A 21.században egy férfi szekrényében nagyon sokféle póló található. Alkalomnak megfelelően hordják télen-nyáron.

Olcsó és kiváló minőségű férfi pólót keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Melyiket viseljem (férfi póló)?

Az erősebb nem többsége szereti a laza öltözködési módot. Vannak viszont, akik csak ingben tudják …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük